Deryan UV-teltta toimii mainiosti myös matkasänkynä

Share if you liked! Thanks :)

— Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Päivitetty 15.4.2022

Deryan UV-telttaa voi käyttää vauvalla tai lapsella UV-suojana rannalla tai vaikkapa omalla terassilla ja ei tarvitse murehtia lapsen herkän ihon palamista aurinkoisella säällä. Teltta toimii hyvin myös esimerkiksi mökillä itikkasuojana, kun sen saa umpinaiseksi. Lisäksi ollaan käytetty telttaa myös matkasänkynä retkeilyautossa. ??

Deryan UV-teltan ominaisuudet listattuna:

  • Hyvä UV-suoja
  • Hyvä itikkasuoja
  • Kätevänkokoinen ottaa mukaan ja muutamassa sekunnissa kasattu. Pakkaamiseen jouduttiin katsoa YouTube-videosta mallia. ?
  • Toimii hyvin myös matkasänkynä esimerkiksi matkailuautossa tai retkeilyautossa (ks. kuvat alempana ja ylempänä)
  • En keksi teltasta mitään negatiivista sanottavaa. Muuta kuin ehkä sen, etten ikinä meinaa muistaa miten sen teltan saikaan pakettiin. ?
  • Mitat: 120cm x 90cm x 80cm (kasattuna), 60cm x 3cm x 60cm (pakattuna), +/- 0.8 kg (paino)

*Lisätietoa Deryan UV-teltasta löydät täältä. Tällä hetkellä tuota telttaa löytyy ainakin hopean ja kerman värisenä ja nuo värivaihtoehdot näkyy linkin takaa. Lue ihmeessä juttu loppuun asti, niin saat selville kaikki teltan edut, mitä ollaan käytössä huomattu. Ja jaahan meille päin omia kokemuksia. ?

Deryan UV-teltta beach tent
Poika leikki lelukaaren alla vauvana terasilla eikä tarvinnut murehtia itikoista tai ihon palamisesta.

Kokemuksia Deryan UV-teltasta aurinko- ja itikkasuojana

Ostettiin Deryan UV-teltta pojan ollessa vielä vauva. Teltta oli hyvä ekana kesänä, jotta äippä ja iskä pystyi oleilla aurinkoisella terassilla huolehtimatta vauvelin palamisesta. Vertailtiin UV-telttojen ominaisuuksia ja tuo Deryanin malli tuntui parhaalta, kun siihen sai itikkaverkon myös ja silloin se toimi mökkireissuilla pikkuisen itikkasuojana. ?

UV-teltan saapuessa huomattiin, että pojan leikkimatto lelukaarineen menee tosi hyvin sinne UV-teltan sisälle ja hän viihtyikin hyvin siellä. Ja äippäkin tykkäsi kun sai juoda kaffet rauhassa. ? Isommaksi kasvettuaan lelukaaren sai irti leikkimatosta ja sen jälkeen matto on toiminut patjana.

Kokemuksia Deryan UV-teltasta matkasänkynä

Myöhemmin huomattiin matkailuautoreissussa, että Deryan UV-teltta toimii mainiosti myös matkailuautoilu- tai retkipakuilukäytössä lapsen matkasänkynä. Niin kauan kuin vauva ei vielä liiku, niin sitä voi mainiosti käyttää ns. ”sivuvaununa” ja sitten, kun lapsi alkaa liikkua, niin vetoketjun voi laittaa kiinni ja siten sängystä saa umpinaisen ja lapsi ei pääse karkaamaan tai putoamaan. ?

Deryan beach tent UV-teltta
Deryan UV-teltta toimii mainiosti ”sivuvaununa” matkailuautossa.

Auton verhosysteemit pysyy ehkä ehjinä taaperoajan läpi ?

Matkailu- ja retkeilyauton ikkunoiden verhosysteemit (itikkaverkko ja pimennysverho) ovat tosi heppoiset ja ainakaan meidän poikaa (1,5v) ei uskalla päästää retkipakun sängylle vapaana liikkumaan tai pian on entiset verhosysteemit. Senkin takia teltta on todella mainio sänkyratkaisu taaperolle. ? Täältä löytyy vielä yksi kuva teltasta retkipakukäytössä.

Matkasanky Deryan UV teltta
UV-teltan saa taaperoiässä kiinni ja ei tarvitse pelätä, että lapsi tippuu matkailuautossa korkealta sängyltä tai repii rikki verhosysteemit. ?

Leikkimatolle saa jatkokäyttöä

Pojan leikkimatosta sai ne lelukaaret irti ja sen jälkeen se leikkimaton matto-osa on toiminut hyvin patjana Deryan UV-teltassa. Reissussa käytettiin kankaisen pissasuojan lisäksi myös kertakäyttöpissasuojaa, joka oli helppo vaihtaa, jos vahinko sattui.

Lapsi ei pääse putoamaan sängyltä

Oltiin elokuussa 2020 3 viikkoa reissussa matkailuautolla (poika 1,5v), jossa sänky oli tosi korkealla lattiatasosta ja mietittiin, missä uskalletaan nukuttaa vilkasta ja ehtiväistä taaperoa. Sitten tuli mieleen tuo UV-teltta. Siinä saa tarvittaessa lukittua myös vetoketjut yhteen teltan ulkopuolelta, jos ei luota siihen, että herää itse yöllä, jos lapsi sattuu heräämään jostain syystä. ?

Deryan matkasanky
Matkailuautoissa sänky on yleensä aika korkealla ja sen takia on hyvä, että teltan saa kiinni ja lapsi ei herätessään pääse putoamaan.

Lapsi nukkuu teltassa hyvin

Poika nukkui teltassa todella hyvin heti ekasta yöstä lähtien. Hänellä on kotona nukahtamistapana sellainen, että iltatoimien jälkeen viedään hänet unikaverien kanssa meidän makkariin omaan sänkyynsä ja toivotetaan hyvää yötä. Sitten poistutaan huoneesta ja hän simahtaa sinne sitten itsekseen.

Samainen nukutustapa toimi hyvin myös matkailuautossa. Laitettiin pieni iltatoimien jälkeen telttaan ja unikaverit viekkuun ja tässä tapauksessa teltan vetskari kiinni (muuten ei ollut toivoakaan että pysyisi teltassa). ? Ekana iltana jäin hetkeksi pötköttelemään sängylle viekkuun, mutta eihän siitä tullut mitään. Jätkä vaan kikatteli vieressä ja hyppi telttaa vasten mun päälle minkä kerkes. ?

Se nukutus meni aivan mahottomaksi ja sen vuoksi siirsin vaan suosiolla mun ja miehen peiton ja tyynyt teltan viereen mytyksi, jotta poika ei pääse teltan kanssa liikkumaan sängyllä. Ja sitten poistuin sängyltä ja vedin ”makkarin” ja muun tilan välisen verhon kiinni. Tämän jälkeen teltasta kuului vielä jonkun aikaa höpötystä ja mönkimistä, mutta jossain kohtaa tuli hiljaista. ?

Deryan matkasanky
Siellä kelpaa nukkua. Pahoittelut pikkusotku sängyllä. ?

Seuraavina iltoina nukutus meni vastaavasti kuin kotona, mutta poika nukahti sängyn sijaan vaan tuonne telttaan itekseen. ? Aamuisin ei tarvinnut herätyskelloa, kun poika herätti hyppimällä telttaa vasten ja siten mun päälle, kun nukuin teltan vieressä. ? Täytyy sanoa, että aika ihana herätys oli kyllä <3 ja varsinkin, kun poika nukkui reissussa normaalia pidempään ja heräsi klo 9-10 paikkeilla. ?

Lapsen nukkumapaikka voi olla matkailu- tai retkeilyauton peräpäässä

Telttasänky mahdollistaa myös sen, että sängyn saa sijoitettua auton peräpäähän ja nukkumatilan voi rauhoittaa sulkemalla esimerkiksi nukkumatilan ja oleskelutilan välissä olevan verhon unien ajaksi. Tässä on etuna se, että lapsen mennessä päiväunille tai yöunille vanhemmat voivat puuhailla auton oleskeluosiossa lapsen nukkuessa ja tehdä vaikkapa iltapalaa tai laittaa päiväuniaikaan vaikkapa kaffet tippumaan. ??

Lopuksi

Ollaan oltu todella tyytyväisiä *Deryan UV-telttaan, koska se on mennyt sekä UV-suojana että matkasänkynä ja menee varmasti vielä pitkään ainakin matkasänkynä. Ja rannalle sen voi ottaa mukaan myös taaperolle UV-suojaksi. Ja teltta on vieläkin tosi hyväkuntoinen, niin voisin kuvitella, että sillä on myös jälleenmyyntiarvoa siinä vaiheessa, kun ei sitä enään itse tarvita. ?

Meidän retkipakureissuista yms. voit lukea lisää blogistamme ja blogin esittelyn löydät täältä. Ja lähdehän ihmeessä seuraa meitä Instaan tai Facebookiin. ?

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sulle hyötyä. Nukutustavan toimivuuteen en ota kantaa, koska tapoja on niin monia kuin on vanhempia ja lapsiakin, että samat ei vältisti toimi teille ollenkaan.? Ollaan ikionnellisia siitä, että meidän poika on nukkunut yleensä hyvin. Joitain vaiheita on ollut, kun on ollut haasteita, mutta sitten on osannut taas ihan erilailla arvostaa niitä kausia, kun hän nukahtaa helposti ja nukkuu hyvin. ?

Muita blogitekstejä

Retkeilyautoaiheisia

Täältä löydät retkeilyauto-aiheiset postauksemme.

Lapsiaiheiset

Täältä löytyy lapsiaiheiset postaukset.

Leijalautailuaiheiset

Täältä löytyy leijalautailupostaukset.

Reissupostaukset

Reissuista voit lukea täältä.

Ihanaa päivää sinne ja laitahan meille päin viestiä, jos mikään asia jäi mietityttämään tai jos sulla on omia kivoja kokemuksia matkasängyistä tai -teltoista!! ???


Huom! Tämä postaus sisältää Affiliate-linkkejä, jotka on merkitty *-merkillä. Jos ostat tuotteen tai palvelun kyseisen linkin kautta, saamme pienehkön komission tai tuotteen ilmaisen käyttökuukauden. Pelkkä linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä meille tuloja. Suosittelemme ainoastaan itse testaamiamme ja hyväksi havaitsemiamme tuotteita/palveluita.

(Visited 2 271 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Share if you liked! Thanks :)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.