Ensimmäiset kokemukset Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyautosta

Share if you liked! Thanks :)

Päivitetty 15.4.2022

Meidän jo kohtuu pitkäaikainen unelma omasta retkipakusta toteutui viimein torstaina 10.9.2020, kun saatiin retkeilyauto (Weinsberg Carabus 600 MQ, Scandic-edition, Fiat Ducato, vm 2021) viimein kotipihaan!!! ??? Ja kyllähän sitä oli jo odotettukin!! Tilaus tehtiin ProCaravanilla 16.11.2019 ja toimituksen piti olla alunperin viimeistään toukokuussa 19.5.2020, joten korona ”pikkusen” viivästytti toimitusta. Ei sentään ihan vuotta mennyt tilauksesta toimitukseen!! Mutta eikös sitä niin sanota, että hyvää kannattaa odotella. ??

Eka päiväreissu

Sunnuntaina 13.9.2020 tehtiin jo pikkuinen päiväreissu koko perheen kanssa, kun oltiin saatu osa reissukamoista pakattua pakuun. Pojan nukkuessa rattaissa (ks. ylempi kuva) meillä oli Pasin kanssa aikaa tutustua retkipakuun tarkemmin. ?? Ja eipä sitä meinannut vieläkään todeksi uskoa, että voiko tämä ihanuus olla nyt oikeasti meidän käytössä ihan koko ajan. ??

Retkipakun sisätilan tunnelmaa ja taaperon nukkumateltta.

Eka yön yli reissu

Ekalle yön yli -reissulle päästiin Yyteriin viime viikonloppuna (18.-20.9.2020). Silloin päästiin testaa autoa parin yön reissussa pojan (1v7kk) kanssa. Lähtö taas hieman venähti perjantaina ja oltiin aika myöhäseen perillä perjantai-iltana. Arvottiin vielä ennen lähtöä mihin päin ajetaan, mutta onneksi leijakaverit houkutteli Yyteriin. Sääennuste näytti sinne aurinkoa ja tuulta koko viikonlopulle ja päästiinkin leijasurffille molempina päivinä. ?

Oltiin reissussa vastaavanlaisella 6 metrin pakulla jo kesäkuussa 2020 viikonloppureissun verran ja huomattiin silloin, ettei tuo poikittaisen sängyn alla oleva tavaratila oikein riitä sekä leijalautailukamoille että lapsen tavaroille. Tällä hetkellä kun tarvitaan vielä muun muassa rattaita ja syöttötuolia, jotenka päätettiin laitattaa pakun katolle myös boksi lisätilaa tuomaan. Jossain vaiheessa vapautuu sitten tilaa vaikkapa grillille. ?

Kokemuksia Thulen kattoboksista, kattokaidesysteemistä ja teleskooppitikkaista

Leijalautailukamoja varten laitatettiin retkipakun katolle Thulen kattoboksi (Thule Force XT L) ja Thulen kattokaidesysteemi (Thule SmartClamp System). ProCaravan suositteli meille tuota kattokaidesysteemiä, koska siihen saa boksin lisäksi myös Thule Omnistor 6300 -markiisin ja aurinkopaneelit kiinni kätevästi eikä pakun kattoon tarvitse porailla reikiä. Kattoboksin koko valittiin siten, että lumilaudat ja leijasurffilaudat mahtuvat sinne. Ratkaisu vaikuttaa todella hyvältä, kun ei tarvitse purkaa koko autoa aina kun ottaa jotain. ?

Semmoinen lisähuomio vielä, että taaemman sängyn yllä oleva kattoluukku ei mahdu kokonaan aukeamaan kattoboksin takia. Sen saa kuitenkin raolleen ja se on tähän asti ainakin meidän käytössä riittänyt. Toki kesä on vielä kokonaan kokematta. ?

Poika on myös pakusta aikalailla innoissaan ja katseli syöttötuolista, kun pakkailtiin Yyterissä leijasurffikamppeita takaisin boksiin.

Kattoboksille pääsyä varten hommattiin Thule Van Ladder 9 Steps -teleskooppitikkaat. Tikkaiden mukana tuli magneettikiinnike, joka kiinnittyy auton kylkeen kiinni ja itse tikkaat tulee kiinni tähän kiinnikkeeseen (ks. kuva yllä). Teleskooppitikkaat ja magneettikiinnike menevät suht pieneen tilaan sängyn alle säilöön. Tikkaiden hinta kieltämättä hirvitti, mutta ne vaikuttivat oikein käteviltä reissussa ja niiden avulla voi myös tarvittaessa puhdistella aurinkopaneeleita reissussa. Tikkaiden plussana on myös se, että talvella saa niiden avulla puhdistettua lumet pakun katolta.?

Toimivin tapa meillä on ollut semmoinen, että kiinnittää magneettikiinnikkeen ensin tikkaisiin ja sitten laittaa tikkaat pakun kylkeä vasten pystyyn. Mukana tuli läpinäkyvää muovia olevat tarrat, jotka voi kiinnittää auton kylkeen boksin kohdalle, jotta ei tule jälkiä maalipintaan. Ollaan itse viritetty tikkaisiin remmi, jotta ne saa vedettyä irti pakun kyljestä. Magneetti on yllättävän vahva. ?

Markiisia jahkailtiin pitkään myöskin hinnan takia, mutta laitatettiin se sitten kuitenkin sadekelejä ajatellen, kun tarkoituksena on reissata ympärivuoden retkipakulla. Perheemme pienin nukkuu päiväunet parhaiten ulkona rattaissa ympäri vuoden, niin sade- ja aurinkosuoja kulkee sitten aina mukana. Ja eiköhän lisätila sadekelillä tule tarpeeseen myös pojan kasvaessa. Markiisia esitellään tarkemmin sitten jossain toisessa jutussa.?

Kokemuksia aurinkopaneeleista

Aurinkopaneelien tuotto on kiinnostanut ja mietityttänyt ehkä eniten ennakkoon, kun ollaan parkissa yleensä leijalautailupaikkojen lähellä ja niissä ei ole välttämättä leirintäalueita tai matkaparkkeja lähellä. Ja jos samassa paikassa sattuu tuulemaan monta päivää putkeen, niin voi olla, että auto ei liiku muutamaan päivään. ?

Ajateltiin, että aurinkopaneelijärjestelmä maksaa myös itsensä aika nopsaan takaisin, kun voi säästää yöpymismaksuissa, jos ei tarvitse mennä akkuja latailemaan. ?? Tarkoituksena on yöpyä muutenkin mahdollisimman paljon puskaparkeissa, jotta reissuihin ei menisi liikaa rahaa ja pääsisi siten useammin reissuun ja toisaalta pakun saisi ehkä maksettua nopeammin pois. ?

Retkipakun katolle asennettiin ProCaravanin toimesta kaksi Brightsolarin monikideaurinkopaneelia: 90W ja 130W paneelit. Aurinkopaneelien valinnasta ja järjestelmästä löytyy lisätietoa täältä, jos asia kiinnostaa enemmän. ?

Aurinkopaneelien tehontuotto reissussa

Viikonloppuna (18.-20.9.2020) retkipaku seisoi parkissa samassa kohtaa perjantai-illasta (klo 23) sunnuntai-iltaan (klo 18 asti) ja tuotot näkyy kuvassa. Säätimenä on Victronin SmartSolar 100/30 MPPT säädin, jonka puhelinsovelluksesta on peräisin tuo alla näkyvä kuvankaappaus. ??Lauantaina 19.9.2020 aurinko paistoi aikalailla pilvettömältä taivaalta ja sunnuntaina 20.9.2020 oli pilvisempää.

Rinnankytkettyjen 90W ja 130W monikideaurinkopaneelien tuotto (Today=20.9.2020, Yesterday=19.9.2020). Kuvankaappaus on otettu myöhään sunnuntai-iltana 20.9.2020.

Jos jollakulla on tietoa, onko tuo kuvassa näkyvä tehontuotto hyvä vai huono tähän vuoden aikaan, niin laittelehan ihmeessä viestiä tänne suuntaan. ? Victronin puhelinsovellus vaikutti hyvältä, kun säätimen softankin sai sillä päivitettyä uusimpaan versioon ja asetuksia voi muuttaa myös sillä.

Leijasurffimaankin päästiin 🙂

Saa olla kyllä tosi onnellinen ainakin tällä hetkellä siitä, että pikkuinen on nukkunut jotenkin superhyvin reissuissa ja etenkin rannalla tuulessa ja merenkohinassa. ??? Lauantaina päästiin Pasin kanssa kumpikin leijasurffaa ja poika nukkui sillä välin tommosen heinikon takana tuulensuojassa. ? Lauantaina perustuuli vaihteli 10,2…12,4 m/s ja puuskat 12,4…14,5 m/s (Lähde: Pori, Tahkoluodon mittari 19.9.2020 klo 13-16, Ilmatieteenlaitos).

Lauantaina 19.9.2020 Yyterissä paistoi aurinko lähes pilvettömältä taivaalta ja tuulikin vielä samaan aikaan. 🙂

Sunnuntaina perustuuli vaihteli välillä 7,4…10,3 m/s ja puuskat välillä 9,6…12,4 m/s (Lähde: Pori, Tahkoluodon mittari 20.9.2020 klo 13-16, Ilmatieteenlaitos). Pieni nukkui onneksemme sunnuntainakin pitkät päikyt omissa Bumbleride-rattaissaan rannalla ja päästiin vuorotellen molemmat leijalla ajelemaan. ? Ei ollut enään ihan kesäkeli, kun meinasi tulla pikkuvilu surffin jälkeen, kun Pasi meni mun jälkeen vesille ja jäin istuskelee ja ihmettelee rannalle märässä märkäpuvussa.

Sunnuntaina 20.2.2020 Yyterissä oli pilvisempää, mutta eipä se haitannut kun tuuli kuitenkin.

Poikakin tuntui viihtyvän reissussa

Perheen pienimmälle on pitänyt keksiä puuhaa retkipakuun, kun sisätila on kooltaan rajallinen ja välillä on mukava juoda vaikkapa kaffet rauhassa. ? Vähän ennen reissua hän tykästyi nuppipalapelien tekoon ja otettiin semmoinen mukaan reissuunkin. Tuo kuvan palapeli on ihan hitti tällä hetkellä!! Aihe on mieluisa, kun poika tykkää kaikista pörinää pitävistä ajopeleistä. ? Ainoo vaan, että palojen paikalleen laitto sujuu jo ehkä hieman turhankin nopsaan. ???

Nuppipalapelit kiinnostaa tällä hetkellä.

Poika viihtyy myös tosi hyvin luonnossa ja Yyterissä tehtiin taas pikkukävelyjä koko perheen kanssa. Parkkipaikka ei ollut ihan rannassa, niin kävelyllä oli hyvä käydä hieman ennakkoon jo tunnustelemassa mitenkä kovin rannassa tuulee, että tietää mitä leijoja ottaa rannalle mukaan, kunhan saa pojan päiväunille. ? (Jos mietit mitä se leijalautailu oikein on, niin luehan lisää täältä. ?)

Yyterissä kelpaa ulkoilla.

Lopuksi

Suuren suuret kiitokset ProCaravanille, että saatiin viimein haaveissamme jo pitkään ollut retkipaku! Ja saatiin myös haluamamme lisävarusteet siihen laitatettua. Lisäksi saatiin lainaan sijaisautoa kesän reissulle, kun oman saapumisessa kesti! Harmitus viivästymisestä ei ollut sitten ihan niin paha ja onhan tässä koko elämä aikaa reissata. ??

Pakko sanoa, että fiilikset on aivan mahtavat tällä hetkellä!! Viimein meillä on taas se vapaus lähteä extemporee reissuun sinne, missä milloinkin sattuu tuulemaan!! ???? Ja pääsee näkemään taas useammin leijakavereitakin, joita on tullut nyt parina viime vuotena nähtyä ihan liian vähän!

Ja voin kertoa, että leijasurffikin tuo ihan hirveesti lisää energiaa pikkulapsiarkeen!! Hyvän surffipäivän jälkeen jaksaa olla monta päivää ihan yhtä hymyä vaan. Ja retkipakun kyytiinkin kun pääsee, niin on hymy aika herkässä. Ruokakaupastakin kun tulee takaisin autolle, niin ???!!!

Ehdottomasti parasta Weinsberg Carabus 600 MQ -retkipakussa:

  • Se saa hymyilee ?
  • Mahdollistaa extemporee reissut ja leijalautailuharrastuksen pikkulapsen kanssa ympäri vuoden (talvea odotellaan jo ihan intona, jos pääsisi pitkästä aikaa tunturimaastoon leijalautailee?)
  • Toimii hyvin pikkulapsiarjessa kun ”koti” kulkee mukana
  • Toimii perheen toisena autona tai jopa ainoana autona
  • Mahdollistaa pääsyn lähestulkoon kaikkialle minne henkilöautollakin pääsee (korkeus varsinkin boksin kanssa on ehkä rajoittava tekijä) ?
  • (Päivitän listaa jos/kun tulee mieleen muuta ?)

Täältä pääsee tutustumaan blogiin ja meihin lisää. ? Ja tuu ihmeessä seuraa meitä kotionsiellamissatuulee -Instagramiin ja/tai Koti on siellä missä tuulee -Facebook-sivulle! Ja YouTubessa on myös jokunen video. Eipä sitten muuta kuin mukavaa päivää sinne ja kivoja tulevia seikkailuja! ???

Retkeilyautoaiheisia postauksia

Täältä löydät retkeilyauto-aiheiset postauksemme.

Lapsiaiheiset

Täältä löytyy lapsiaiheiset postaukset.

Leijalautailuaiheiset

Täältä löytyy leijalautailupostaukset.

Reissupostaukset

Reissuista voit lukea täältä.

(Visited 1 941 times, 2 visits today)
What’s your Reaction?
+1
0
+1
1
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks :)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.