Huima parannus retkeilyauton nukkumaratkaisuun

Share if you liked! Thanks :)

Päivitetty 14.5.2022

Ollaan ihan intona nyt, kun saatiin pojan nukkumapaikka viimein valmiiksi retkipakuumme. ?? Aiemmin meinasi olla vähäsen ahdasta nukkumatilassa (ks. täältä ensimmäinen kuva aiemmasta nukkumaratkaisusta), koska pojan nukkumateltta vei yli puolet sängystämme. Pojalla siis oli kyllä hyvin tilaa. ? Jatkossa saamme Pasin kanssa omat jalat pojan sängyn alle ja lähes koko sänky on meidän käytössämme. ???

Eteenpäin lukemalla selviää, mistä osista pojan uusi ”matkasänky” muodostui lopulta. Googlaamalla ei löytynyt vastaavaa valmisratkaisua, jotenka piti itse ruveta hieman tuumailemaan. Ensin mietittiin, jos tehtäisiin itse runko vaikkapa puusta, mutta sitten löytyikin riittävän lyhyt retkikäyttöön passeli sänky. ??

Muovinen pinottava sänky

Sopivan mittaista sänkyä oli aikalailla haastavaa löytää, mutta onneksemme sisko teki löydön puolestamme. Kannattaa siis aina höpötellä ”murheista” muille! Tevella-nimisestä verkkokaupasta löytyi lopulta 135cm pitkä sänky, joka oli riittävän lyhyt, matala ja siro Weinsberg Carabus 600 MQ -pakuumme. Leveys pinottavassa sängyssä on 58cm ja korkeus 15cm. Pakun sängyssä olevan patjan leveys jalkopäässä on noin 140cm (pääpuolella 150cm), jotenka retkisänky sopi todella passelisti autoon. ???

Deryan beach tent + tevella pinottava sanky + apukauppa korotusjalkasetti
Uusi nukkumajärjestely kolmen hengen poppoollemme.

Korotusjalat sänkyyn

Sänky oli kuitenkin lopulta hieman liian matala, jotta jalkamme olisivat mahtuneet mukavasti sängyn alle. Onneksi Apukaupasta löytyi korotusjalat sängyn alle. Nyt kun on enemmän päässyt testaamaan nukkumista pakussa, niin korotusjalat voisivat olla hieman vielä korkeammat. Toki sitten lapsella pienenisi nukkumatilan korkeus. Me mennään tällä ratkaisulla kyllä. ?

Mitat olin ilmeisesti kattonut jotenkin hieman väärin. Korotuspalan leveys olikin hieman ajateltua leveämpi tuosta kohtaa, mihin sängyn jalka asettuu. Ja näin ollen sängyn jalat eivät ”lukkiudu” korotuspaloihin siten kuin olin ajatellut. Sänky on pysynyt silti todella hyvin pystyssä ja paikoillaan taaperon siinä nukkuessa. ??? Päivitys 14.5. Lapsemme mahtuu hyvin vielä ainakin 3-vuotiaana nukkumaan tässä ratkaisussa. Teltta toimii myös hyvin taaperolle mökissä majoittuessa.

Deryan beach tent + tevella pinottava sanky + apukauppa korotusjalkasetti
Deryan UV-teltta, pinottava sänky ja korotuspalat. Patja saatiin napattua matkapinnasängystä.

Deryan UV-teltta

Onneksemme aiemmin ostamamme Deryanin UV-teltta mukautui sängyn päälle aika kivasti ja sisälle mahtui matkapinnasängyn 120cm pitkä patja vallan mainiosti. Sidoin teltan kiinni sänkyyn teltan kiilojen kiinnityspaikoista ihan vaan varmuudeen vuoksi. ?? Teltta on jonkun verran sänkyä leveämpi, niin sain sen samalla narujen avulla kiristettyä sängyn levyiseksi.

Teltta on tällä hetkellä aikalailla pakollinen varuste meidän touhukkaalle reilu 1,5 vuotiaalle taaperolle. ?? Teltta on käytössä vielä nytkin pojan ollessa 3-vuotias. Muuten olisi äkkiä nuo heiveröiset ikkunaverhosysteemit rikki ja pakun sängyltäkin on aika paljon pudotusta lattialle. Nukumme Pasin kanssa sikeesti ja emme luota siihen, että heräämme samantien, kun poika herää. ?

Teltta on toiminut meillä todella hyvin aina vauvasta tähän asti ja uskoisin, että se menisi vielä sen aikaa, että voidaan alkaa nukuttaa poikaa tuossa sängyllä ilman telttaa. Täältä löydät lisätietoa tuosta UV-teltasta ja missä käytössä se on meillä ollut. ?? Katselin myös muita lasten nukkumatelttoja, mutta ne olivat vielä leveempiä kuin tämä Deryanin UV-teltta eli menisi enemmän yli sängyn leveydestä. Korkeus olisi näissä muissa kyllä matalampi ja istuisi siten ehkä paremmin pakuun.

Sitten, kun poika tulee kouluikään, niin voisi ruveta miettimään esimerkiksi tämmöistä Reimon tarjoamaa sänkyratkaisua pakun ”hyttiosaan”. ?? Eräällä pariskunnalla on tämä ratkaisu käytössä omassa pakussaan reilu 10v ikäisellä pojalla ja toimii kuulemma hyvin. He olivat laittaneet lisäksi väliverhon hyttiosan ja oleskelutilan väliin, jotta heidän pojalla on oma rauhaisampi nukkumasoppi käytössä.??

Ei malttaisi odottaa, että pääsee testaa uutta nukkumaratkaisua

Nyt pitäisi päästä vaan testaamaan mahdollisimman nopeesti testaa mitenkä tämä uusi nukkumaratkaisu toimii käytännössä. Laittelen sitten käyttökokemuksia aiheesta myöhemmin. ??

Lisäys 18.11.2020: Nyt on niitä käyttökokemuksia. Ekana yönä poika kierähti paristi meidän päälle, kun teltta antoi periksi, mutta hän ei edes herännyt ja sain nukkuvana nostettua takaisin sängylle.?? Silloin ajateltiin, että toimiikohan sänkyratkaisu sittenkään, mutta seuraavat yöt menikin hyvin ja kierähtelyitä ei enää tapahtunut. ? Tehtiin vastiäkään 9 yön reissu retkipakulla pohjoisessa ja koko poppoomme nukkui hyvin. Innostuimme talvipakuilusta ihan kunnolla ja kaikki yöt meni ”puskissa”. ?

4.12.2020: Nykyään poika nukahtaa telttaansa jo ihan vastaavasti kuin kotona omaan sänkyynsä eikä haittaa vaikka aiemmasta reissusta olisi vierähtänyt pari kuukauttakin. Riittää kun hänet laittaa iltatoimien päätteeksi telttaan, unikaverit viekkuun, tutti suuhun ja peitto päälle. Hyvänyöntoivotusten jälkeen teltan vetoketju kiinni ja Pasin kanssa siirrytään pakun etuosaan katsomaan vaikkapa Netflixiä. Teltasta saattaa jonkun aikaa kuulua höpöttelyä, mutta jossain vaiheessa poika nukahtaa sinne itsekseen. ?

14.5.2022 Muuten sama meininki kuin 4.12.2020, mutta tutti on jäänyt pois käytöstä.

Kiitokset

Tässä ei ollut minkäänlaista yhteistyötä, mutta haluaisin kiittää kuitenkin lopuksi Tevellaa ja Apukauppaa todella nopeista toimituksista ja hyvistä tuotteista!!! ????

Täältä voit lueskella ensikokemuksia meidän retkipakusta. ?

Retkeilyautoaiheisia

Täältä löydät retkeilyauto-aiheiset postauksemme.

Lapsiaiheiset

Täältä löytyy lapsiaiheiset postaukset.

Leijalautailuaiheiset

Täältä löytyy leijalautailupostaukset.

Reissupostaukset

Reissuista voit lukea täältä.

Sulle vielä oikein mukavaa päivää ja tuuhan ihmeessä seuraa meitä Instagramiin tai Facebookkiin. ??

(Visited 1 654 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks :)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.