Kokemuksia Bumbleride Speed -rattaista retkeilyautokäytössä

Share if you liked! Thanks 🙂

Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Päivitetty 5.9.2021

Haaveiletko rattaista, joilla pääsisi liikkumaan sekä asfaltilla että metsäpoluilla? Ja voisit käyttää niitä ympäri vuoden. Ja toiveissa olisi päästä ehkä jopa juoksemaankin? Ja rattaiden pitäisi toimia hyvin myös kauppareissuilla ja mahtua suht pieneen autoonkin? Ja ennen kaikkea rattaat olisi huiput retkipakukäytössä ja lapsen päiväunilla. Luehan tämä juttu, niin saatat jopa yllättyä. 😊

Omista Bumbleride Speed -juoksurattaista (vuosimalli 2017) on pelkkää hyvää sanottavaa ja on aika vaikea keksiä mitään negatiivista, vaikka kuinka koittaa miettiä. Sen takia niitä onkin helppo ja mukava suositella myös muille! 😊 *Kyseisistä rattaista löytyy kuvia, videoita ja perustietoja täältä, jotka suosittelen katsomaan näin alkuun. Tämän jälkeen sinulla on peruskuva rattaista ja tiedät miten ne saa esimerkiksi nippuun.

Alla on listattuna lyhyesti havaitsemamme plussat, joista kerrotaan tarkemmin käyttökokemuksia myöhempänä jutussa:

 • Mahtuvat yllättävänkin pienen auton tavaratilaan
 • Todella kevyet työntää ja näppärät myös kauppareissuilla
 • Iso kuomu suojaa hyvin lasta
 • Selkänojan saa lähes makuuasentoon
 • Painorajan puolesta rattaissa matkustaa isompikin lapsi (tai voi kuljettaa leijakamoja niissä lapsen nukkuessa)
 • Iso tavarakori istuinosan alla
 • Materiaalien ekologisuus
 • Juoksukäyttöön soveltuvat
 • Toimii eri pinnoilla isojen ilmakumipyörien ansiosta
 • Loistavat rattaat retkipaku- ja matkailuautokäyttöön
 • Talvikäyttö
 • Rattaiden hyvä laatu
 • Työntöaisan todella laaja säätö

Näiden plussien lisäksi ainoa ehkä negatiivinen asia, mikä tuli mieleen on se, kun Bumbleriden omaa sadesuojaa ei löytynyt mistään viime talvena eikä keväälläkään 2020. Heinäkuussa 2020 se sadesuoja sitten viimein löytyi!! 😊 Jutun lopussa kohdassa 13 kerrotaan sadesuojasta tarkemmin.

Kauanko meillä on ollut Bumbleride Speed -juoksurattaat?

Itse hommattiin Bumbleride Speed -rattaat lapsen ollessa noin vuoden iässä talvella 2020, joilloin turvakaukalo kävi pieneksi. Kaukalon sai adaptereilla kiinni meidän Emmaljungan vaunurunkoon. Emmaljungan vaunut (vm 2012) olivat kuitenkin turhan isot ratasosan kanssa kauppareissuilla autossa kuljetettaviksi, kun veivät Audi A3:ssa (5-ovinen, vm 2008) koko takaluukun. Aiemmin kaukaloa käytettäessä riitti, että oli vain vaunun runko-osa ja adapterit mukana ja ne eivät vieneet niin paljoa tilaa. Toiseen autoon (Ford Fiesta, 5 ovinen, vm 2017) ei edes koitettu mahduttaa sekä ratasosaa että vaunun runkoa.

Kesällä 2020 myytiin Fiesta pois ja syksyllä 2020 tilalle tuli Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyauto, jonne rattaat mahtuvat mainiosti ja poika on reissuissa nukkunut lähes kaikki päivä unet rattaissa. Kuvia löytyy Instagramista enemmän. Talvelle ompelin rattaisiin thermopeitteen ja poika nukkui niissä hyvin -15 asteeseen asti.

Bumbleride Speed -rattaiden edut

Alla on listattuna syitä, miksi päädyttiin juuri Bumberide Speed -juoksurattaisiin. 😊

1. Mahtuvat suht pieneen tavaratilaan

Tämä on tietenkin hieman mielipideasia, mitkä rattaat menee kenenkin mielestä pieneen tilaan, mutta tässä pari esimerkkiä. Bumbleride Speed -rattaat mahtuu 5-ovisen Ford Fiestan (vm 2017) takaluukkuun alla näkyvän kuvan mukaisesti kylellään eikä tarvitse edes takapyöriä irroitella. Takapyörissä on kyllä myös pikalukot ja pyörät saa näppärästi irtikin. Audi A3:n takaluukkuun mahtuu paljon muutakin näiden rattaiden lisäksi. Ylempänä löytyvän linkin videosta näkyy miten rattaat menee nippuun. 😊

Bumbleride speed ford fiesta
Bumbleride Speed -rattaat Ford Fiestan takaluukussa.

2. Todella kevyet työntää ja näppärät myös kauppareissuilla

Vaikka Bumbleride Speed -rattaat ovat matkarattaita isommat, niin ovat ne kuitenkin ylllättävänkin näppärät ja pyörähtävät ympäri suht pienessäkin tilassa. Rattaiden etupyörän saa lukittua joko suoraan tai sitten siten, että se pääsee kääntymään hieman molempiin suuntiin. Tai sitten etupyörän voi pitää lukitsematta ja rattaat kääntyy todella näppärästi 360 ympäri. Jos katsoit 1. kohdasta löytyvän linkin takaa videot, niin toisessa niissä havainnollistettiin miten tuo etupyörä lukitaan ja miten se toimii.

Me ollaan käytetty rattaita sillai, että eturengas on ollut lukitsematta. Rattaita on helppo hallita myös yhdellä kädellä työntäessä. Jos käy yksin lapsen kanssa kaupassa, niin voi ottaa toiseen käteen vedettävän korin ja toisella kädellä saa ohjailtua rattaita. 😊 Bumbleride Speed -rattaat liikkuvat tosi kevyesti, jos vaikka vertaa meidän Emmaljungiin.

3. Iso kuomu suojaa

Vertailtiin muutamia juoksurattaita ja Bumbleride:a halvemmissa juoksurattaissa kuomu oli aika usein lyhyt eikä siis kovin suojaava. Sitten taas Bumbleridia kalliimmissa juoksurattaissa hankintahinta nousi meidän budjetille jo liikaa.

Kesällä isosta kuomusta on ollut paljon iloa, kun on ollut hellettä ja ei ole tarvinnut ressata palaako lapsen iho auringossa. Jotkut äidit ovat kertoneet, että heidän lapset eivät anna pitää kuomua alhaalla, mutta meidän poikaa se ei ole onneksi haitannut. Hän on ehkä huomannut, että se viilentää hellepäivinä ja aurinko ei pääse häikäisemään. Meillä ei sitten taas meinaa oikein lippis pysyä päässä, niin onni on ollut tuo iso kuomu. 😊

Kuomussa on myös kätevä verkollinen luukku, josta lapsi näkee työntäjänsä ja toisin päin. Luukku on ollut meillä paljon käytössä ja kuomu alkaakin monesti heilahdella, jos lapsi huomaa, että luukun ”salaa” sulkee. 😊

Kuomu on myös hyvä ja suojaava päiväunien aikana. Halutessaan voi lisäksi viritellä jotakin kangasta vielä kuomun jatkoksi, jos haluaa nukkumatilan pimeämmäksi (ks. kuva alla). Itikkaverkkona ollaan käytetty semmoista riippumaton itikkaverkkoa.

Bumbleride speed juoksurattaat
BumLapsi nukkuu Bumbleride Speed -juoksurattaiden kyydissä Yyterissä.

Käytiin loka-marraskuun vaihteessa pohjoisessa retkipakuilemassa ja kuomu on todella hyvä myös talvikäytössä. Käy vaikka vakoilemassa täältä talviretkipakuiluun liittyvästä postauksesta. 😊 Ja meidän Instagramista löytyy myös monta kuvaa rattaista (esim. kun oltiin Pasin kanssa vuorotellen laskettelemassa ja poika nukkui Bumblerideissaan hissin ala-asemalla päiväunia. 😊😊😊). Bumbleriden oma sadesuoja on muuten kätevä talvella viimasuojana.

4. Selkänojan saa lähes makuuasentoon

Tämä ominaisuus mahdollistaa lapsen nukkumisen rattaissa ja se oli meille todella tärkeä juttu, koska meidän poika on nukkunut päiväunet vaunuissa joka päivä 7kk iästä eteenpäin. Toiveissa olisi, että poika nukkuisi päikkyjä ainakin sinne 2,5v asti, kun olen lapsen kanssa kotona. 😊 Reissukäyttöön piti saada semmoiset rattaat, joissa voi siis myös nukkua. Rattaiden ollessa makuuasennossa pääpuolelta saa lisäksi avattua verkollisen luukun, jos kuuma päivä yllättää ja siten saa läpivedon rattaisiin. Tätäkin ominaisuutta on havainnollistettu ylempänä löytyvän linkin videossa.

Bumbleride Speed -rattaissa ei ole jalkatukea, että lapsen jalat saisi suoraksi, mutta ainakaan meidän lapselle tästä ei ole ollut ongelmaa. Toki en osaa sanoa, miten toimii pienemmällä lapsella, kun meillä rattaat tuli käyttöön vasta noin vuoden iässä. *Jos tämä asia huolettaa, niin Bumbleride Indie voisi olla sopivampi malli. 😊 Indiessä saa lisäksi selkänojan täysin makuuasentoon. Tuosta Indiestä meillä ei ole valitettavasti omakohtaista kokemusta, mutta rattaat näyttävät hyvin samanlaisilta kuin Speed -malli muuten paitsi, että takapyörät on pienemmät ja sitten on erona muun muassa tuo jalkatuki lapselle. Bumbleriden sivuilta löytyy vertailutaulukko heidän eri rattaista ja siitä näkee Speed- ja Indie-mallien erot.

5. Painorajan puolesta rattaissa matkustaa isompikin lapsi

Bumbleride Speed -juoksurattaissa painoraja on 29,5 kg. Halvemmissa juoksurattaissa painoraja oli yleensä noin 22 kg. Painorajaan vaikuttaa myös se, mitä tavarakorissa pitää. Jos tekee kauppareissuja rattailla, niin isommasta painorajasta voi olla etua. Meidän pojan tapauksessa tuo 22kg painoraja olisi ehkä riittänyt myös, koska hän on aina ollut hoikka. 😊

6. Iso tavarakori istuinosan alla

Tavarakoriin mahtuu kivasti tavaraa mukaan. Ja ei haittaa vaikka olisi vähän painavampaakin tavaraa kyydissä, koska rattaiden kokonaispainoraja on 29,5kg.

7. Ekologisuus

Bumbleride -rattaissa käytetään eco-kangasta, joka on 100 % kierrätettyä polyesteriä, jota valmistetaan käytetyistä muovipulloista.

*Täältä löydät BumblerideMaterials-videon, josta saat lisätietoa materiaaleista. Jos katsoit videot jo aiemmasta linkistä, niin voit siirtyä seuraavaan kohtaan. 😊

8. Juoksukäyttö

Juoksukäytöstä ei valitettavasti ole paljoa kokemusta, kun en ole juoksusta vielä koskaan oikein innostunut. Haluttiin nämä rattaat isojen ilmakumirenkaiden takia, jotta kulkisivat hyvin erilaisilla pinnoilla ympäri vuoden ja juoksuominaisuus tuli bonuksena. 😊

9. Maastokäyttö

Rattaat kulkee hyvin ainakin leveillä metsäpoluilla. Jousitus ei kuitenkaan ole samaa luokkaa, mitä Emmaljungissa, mutta se ei ole onneksi poikaa häirinnyt.

Yyterissä testattiin työntää rattaita pehmeässä hiekassa, niin siellä meno muuttui kyllä raskaammaksi, mutta eteenpäin pääsi. 😊 Emmaljungia ei valitettavasti ollut mukana, että olisi voinut verrata niihin. Jos Yyterin retkipakureissu kiinnostaa enempi, niin siitä voipi lukeskella lisää täältä. Jutusta löytyy pari kuvaakin rattaista reissukäytössä yllä näkyvän kuvan lisäksi.

Talvikäyttöä päästiin hieman testaamaan jo aiemmin mainitulla retkipakureissulla ja rattaat toimi hyvin ainakin siellä hissin ala-asemalla, missä oli luntakin. Haaveena olisi päästä retkipakuilemaan ensi talvena jonnekin, missä pääsee lumelle leijalautailemaan, niin päästään samalla reissulla varmasti testaa myös rattaita kunnon talviolosuhteissa. 😊

10. Loistavat rattaat retkipaku- ja matkailuautokäyttöön

Bumbleride Speed -juoksurattaat menevät suht pieneen tilaan ja niillä pääsee liikkumaan vaihtelevassa maastossa. Haaveissa on päästä esimerkiksi luontopoluille ja liikkumaan pidempiä matkoja retkipakulta eri pakkoihin. Lisäksi rattaat mahdollistavat päiväunien nukkumisen ulkona. Kuomu suojaa tuulelta, auringolta ja sateelta sadesuojan kera. Yyterissä näitä rattaita ollaan testattu kahdella retkipakureissulla ja niistä voipi lukea enemmän täältä ja täältä. 😊 Rattaat ovat olleet meillä myös talvikäytössä (ks. lisää seuraavasta kohdasta).

Poika nukkui Bumbleride Speed -juoksurattaissa päiväunet Rukan hiihtohissin ala-asemalla sillä välin, kun käytiin Pasin kanssa vuorotellen laskemassa.

11. Talvikäyttö

Bumbleride Speed -rattaat toimii todella hyvin talvikäytössäkin isojen ilmakumirenkaiden ja korkean maavaran ansiosta. Aivan huiput ovat olleet nyt lumituiskupäivinä (10.-13.1.2020). 🤩🤗☃️❄️ Pasi oli isyysvapailla 3 viikkoa tammikuun 2021 puolesta välistä eteenpäin ja oltiin seikkailemassa retkipakulla Lapissa. Tein sitä ennen rattaisiin thermopeitteen. Käy kurkkaa lisätietoa täältä ja katso kuva alla.

Bumbleride Speed ja Wheelblades XL kokemuksia
Bumbleride Speed -juoksurattaat ja Wheelblades -sukset Lapissa käytössä

Rattaat oli käytössä myös tällä isyysvapaareissulla, kun oltiin retkipakuilemassa loka-marraskuun 2020 vaihteessa.

Jos haluaa mennä metsään myös lumikeleillä ja jos kevyenliikenteen väylälläkin on enempi lunta, niin kannattaa hommata lisäksi Wheelblades XL-sukset, jotka saa näppärästi pikalukoilla kiinni ilmakumirenkaisiin. Meillä on 3 noita suksia, mutta yhdestäkin on jo apua, kun laittaa eturenkaaseen. Käyppä kattoo kuvia meidän Instagramin puolelta. En ehtinyt tänne vielä laittaa. 😅

12. Rattaiden laatu

Laatu vaikuttaa omaan silmään hyvältä ja meidän rattaissa ainakin kaikki toimii vielä. 😊 Edit 13.1.2021: Vieläkin on rattaat ehjät ja toimivat ja ovat olleet melkein päivittäisessä käytössä.

13. Työntöaisan säätö on tosi laaja

Meidän poika on innostunut työntämään itse omia rattaitaan ja aisan saa hänellekin sopivalle korkeudelle eli siten, että ylettää hyvin siihen. Puistossakin tässä yhtenä päivänä työnteli innoissaan. 😊 Ja pitkällekin työntäjälle on myös hyvä säätövara (89 – 117 cm). Huom! Kuvassa työntöaisa ei ole matalimmassa mahdollisessa asennossa.

Bumbleride Speed juoksurattaat
Poika haluaa työntää usein itse omia Bumbleride Speed -rattaitaan.

14. Bumbleride sadesuoja

*Täältä löysin viimein meidän rattaisiin Bumbleride sadesuojan. 😊

Tilasin rattaisiin ”Bumbleride – Indie/Speed Raincover (2019/2020)” -tuotteen tiistaina 20.7.2020 ja se oli noudettavissa lähikauppamme postipisteestä maanantaina 27.7.2020 eli se tuli alle viikossa. Keskiviikkona 29.7.2020 kerkesin sadesuojaa testaamaan rattaisiimme (valmistusvuosi 2017) ja onneksemme suoja sopi hyvin myös tähän vanhempaan malliin (ks. kuva alla). 😊

Sadesuojassa on ikkuna samassa kohtaa kuin kuomun luukku on, jotta lapsi näkee työntäjänsä myös sadesäällä. Lisäksi läpinäkyvässä osassa on edessä luukku. Sadesuoja toimii muuten hyvin, mutta tavarakori pitää suojata vielä erikseen jollain, jos sade tulee vaakatasossa. 😊 Sadesuoja toimii todella hyvin myös tuulisuojana lapsen nukkuessa rattaissa päiväunia esimerkiksi tuulisella rannalla (ks. kuvia Yyterin leijasurffireissulta 😉). Täällä myös kuvia syksyn Yyterireissulta. Lisäksi talvikelissä suoja on kätevä, koska se blokkaa viiman. 😊

Bumbleride speed raincover
Bumbleride-sadesuojan testausta ekaa kertaa.

Lopuksi vielä hieman omia mietteitä rattaista

Todella tyytyväisiä ollaan näihin rattaisiin oltu, mutta edelleen on Emmaljungan vaunutkin käytössä. Emmaljungat on meillä nykyään vain kotikäytössä ja kotona ollessamme poika nukkuu niissä noin 3 tunnin päiväunet. Bumberidet taas on käytössä lenkeillä ja esimerkiksi kauppareissuilla ja retkipakureissuissa. Täytyy sanoa se vielä positiivisena juttuna, että enemmän tulee nyt lähdettyä lenkille, kun ei tarvii säätää vaunuja edestakaisin uniasentoon ja lenkki-/kauppa-asentoon. 😊

Paljonko rattaille on tullut käyttöä

Maaliskuun 2020 loppupuolella otettiin käyttöön nuo omat Bumbleride Speed -rattaat ja käytän Sporttrackeria aina lenkeillä, niin sieltä näkee, että huhtikuussa ollaan ulkoiltu pojan kanssa 89,2 km (20,8 km/vko), toukokuussa 51,6 km (11,6 km/vko), kesäkuussa 87,7 km (20,5 km/vko) ja heinäkuussa tähän mennessä (18.7.2020) 56,5 km (22 km/vko).

18.7.2020 on mennyt reilut 3,5kk rattaiden käyttöönotosta ja oon talsinut pojan kanssa vajaat 300 km ja vieläkin ne saa hymyileen aina, kun lähdetään ulos. 😊

Nykyisin ne saa hymyileen vieläkin enemmän retkipakureissulla, kun poika nukkuu niissä päikyt todella hyvin ja isi ja äiti pääsee sillä välin vaikkapa vuorotellen rinteeseen tai leijasurffaa. Käy vaikka vaikoilee Instasta. 😊

Mitkä syyt osaltaan vaikuttivat valintaan:

Haave liikunnan lisäämisestä arkeen

Itse sain perusteltua itselleni, että tarviin nää rattaat, kun irtisanoin kuntosalijäsenyyden helmikuussa 2020 eikä ollut tullut lainkaan käytyä siellä eli raha oli mennyt käytännössä ihan hukkaan. Ajattelin, että Bumbleride Speed -rattaat kannustaisivat käymään enemmän lenkillä ja eivät myöskään veisi autossa niin paljoa tilaa. 😊

Rattaat pääsi näkemään livenä ennen ostopäätöstä

Toinen asia, mikä vaikutti valintaan oli se, että pääsin näkemään Bumbleride Speedit livenä ennen ostopäätöstä. Eräs nainen myi käytettynä Bumbleride Speedejä, mutta hintapyynti oli aika lähelle uusien hintaa, niin päädyin sitten kuitenkin uusiin. Ajattelin, että näissä varmaan pysyy jälleenmyyntiarvo kuitenkin suht hyvin.

Niitä Bumbleridea halvempia juoksurattaita (mitä olin miettinyt) ei ollut kellään lähistöllä myynnissä silleen, että niitä olisi päässyt livenä näkemään ja testaamaan. En sitten viittinyt näkemättä tilata niitä. Suosittelen ehdottomasti, että koittaa päästä näkemään haluamansa rattaat ennen ostopäätöstä ja siten, että pääsee mallaamaan muun muassa, miten ne mahtuvat autoon. 😊

Retkipakuhaave

Myös retkipakuhaaveemme vaikutti suurelta osalta näiden rattaiden valintaan. Haaveenamme on päästä matkustamaan myös lapsen kanssa rennosti ja sillai, ettei reissuja tarvitse suunnitella ennakkoon, vaan voi mennä fiiliksen mukaan. 😊 Siten jokainen päivä reissussa on vähän niinkuin uusi pieni seikkailu kun ei tiedä ennakkoon mitä päivä tuo tullessaan. Retkipaku mahdollistaa myös extemporee-reissut ja voi vaikka perjantaina päättää, että lähetäänpä viikonlopuksi reissuun. 😊

Ja mikä parasta, meidän tapauksessa voi mennä tuuliennusteiden mukaan, jotta pääsee leijalautailemaan. Lapsen kanssa ei olla keksitty retkipakua/matkailuautoa helpompaa tapaa matkustaa, koska matkatavaraa on nykyisin niin paljon, kun on harrastuskamppeiden lisäksi myös lapsen tavarat. Lentomatkustus tuntuisi näin ollen työläältä vaihtoehdolta ja retkipaku mahdollistaa kuitenkin matkailun Euroopan alueella. 😊

Retkipakuhaaveemme toteutumisesta jo hoitovapaalla ollessani löytyy lisätietoa täältä ja retkipakun ostosta, vuokraamisesta ja valinnasta löytyy tietoa täältä. 😊 Ja tänne ollaan koottu retkiauton tuomat edut lapsen kanssa reissaamiseen ja ihan vaan muutenkin liikkumiseen. Mukavia lukuhetkiä ja toivottavasti vinkeistä on apua mahdollisimman monelle matkustamisesta tykkäävälle lapsiperheelle.

Lopuksi vielä muutama sananen

Ja jos kiinnostaa tutustua meihin ratteiden suosittelijoihin, niin täältä voit aloittaa. Ja oot tosi tervetullut seuraamaan meitä myös Instaan ja Facebookiin ja tietty liittymään sähköpostilistallemme. 😊

Ja jos joku asia jäi mietityttää rattaissa, niin laitappa ihmeessä viestiä tai kommenttia tänne päin tulemaan. Esimerkiksi yhteydenottolomakkeella tai Insta-viestillä saat meihin yhteyden tai sitten vaan kommentoimalla tekstin loppuun. 😊

Mukavaa päivää ja toivottavasti löydät teidän pikkuiselle sopivat rattaat pian! 😊


Huom! Tämä postaus sisältää Affiliate-linkkejä, jotka on merkitty *-merkillä. Jos ostat tuotteen tai palvelun kyseisen linkin kautta, saamme pienehkön komission tai tuotteen ilmaisen käyttökuukauden. Pelkkä linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä meille tuloja. Suosittelemme ainoastaan itse testaamiamme ja hyväksi havaitsemiamme tuotteita/palveluita.

(Visited 504 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks 🙂

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *