Kokemuksia Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyauton arkikäytöstä

Share if you liked! Thanks :)

Päivitetty 15.4.2022

Saimme blogimme seuraajalta kyselyn liittyen 6 metrin retkeilyauton arkikäyttöön. Eli kysymys liittyi siihen miten auto toimii esimerkiksi kauppareissuilla ja työmatka-ajossa. Ajattelin tehdä tästä ihan postauksen, jos asia mietityttää muitakin retkipakuhaaveilijoita. ??

Listasin tähän alkuun, mitä kaikkea ollaan huomattu Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyauton arkikäytöstä tähän mennessä. Lapsi perheen näkökulmasta havaitut jutut:

 • 6 metrin retkeilyauton mahtuminen parkkiruutuun
 • Retkeilyauton sivuoven kätevyys ahtaammilla parkkipaikoilla
 • Isofix-kiinnikkeet pikkulapsiperheen arkiajossa
 • Retkipaku on kuin toinen koti
 • Lapsen harrastaessa voi odotella lämpimässä
 • Retkipaku työmatka-ajossa

6 metrin retkipakun mahtuminen parkkiruutuun

Retkipakumme on Weinsberg Carabus 600 MQ ja tuo 600 tarkoittaa 6 metrin pituutta. Kuvista näkyy, miten paku mahtuu parkkiruutuun erään marketin pihassa ja erään ulkoilualueen parkissa. Pituuden puolesta paku menee hieman yli parkkiruudun, mutta leveyden kanssa ei ole haastetta.

Kauppareissut hoituu hyvin ainakin meillä päin, kun täällä haja-asutusalueella on isot parkkipaikat. Ennen pakuakin jätettiin auto usein parkkiin parkkipaikan laitaan kauas kaupan ovista. Ostoskärryllä saa kuitenkin kätevästi ruoat tuotua autolle ja sitten kärryt vaan kärryparkkiin. ?

Pakun sivuoven kätevyys ahtaammilla parkkipaikoilla

Retkipakussa on hyvänä puolena myös se, että liukuovesta pääsee varmaan aina sisälle, vaikka joku olisi kaupassa asioinnin aikana parkkeerannut autonsa vähän turhan liki omaa pakua. Kuskin paikallekin pääsee liukuoven kautta. Lapsen kanssa autoillessa ei tarvii miettiä saako auton oven riittävän auki, jotta lapsen saa laitettua turvaistuimeen tai turvakaukalon mahdutettua oven välistä sisälle autoon. Riittää, että pakun takana on riittävästi tilaa, jotta takaovet saa auki ja siten rattaat nostettua kyytiin. ?

Besafen Isofix-kiinnitteinen turvaistuin Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyautossa.

Myös kadunvarsipaikalla voi hypätä vaan nopeasti pakuun ja laittaa sitten lapsen turvaistuimeen siellä sisällä ollessa. Taaperon turvaistuimeen laittamisen kanssa voi joskus hieman kestää, kun hän saattaa vastustella istuimeen laittoa. ??? Ei tarvii sitten miettiä, onko siinä kadun varressa muiden tiellä.

Isofix-kiinnikkeet pikkulapsiperheen arkiajossa

Lapsen turvaistuimen tai turvakaukalon saa näppärästi ja tukevasti kiinni Isofix-kiinnikkeisiin. Kokemusta on sekä turvavyö- että isofix-kiinnitteisestä selkämenosuuntaanistuimesta ja myös turvakaukalosta. Pakko sanoa, että Isofix-kiinnitteisen turvaistuimen ja -kaukalon saa todella paljon jämäkämmin penkkiin kiinni. Varsinkin, jos retkipaku on ihan arkiajossa, niin isofixit on hyvät olla jo turvallisuuden kannalta! Ja kaukalon kannalta myös sikäli, että kaukalon saa näppärämmin irti ja takaisin kiinni kauppareissuilla. ?

Retkipaku on kuin toinen koti

Retkeilyauton keittiön laatikoissa kulkee mukana aina muun muassa ruokailuvälineet ja ruokalappu, niin lapsen saa ruokittua helposti, jos ruoka-aika pääsee yllättämään. Meillä on monia lapsen tarvikkeita kaksin kappalein, jotta ne ei ole aina väärässä paikassa.

Ja vaippoja on myös aina mukana ja sisätila kulkee mukana, missä voi vaihtaa. Vauvan pepun puhdistuspyyhkeillä saa kätevästi kakat puhdistettua. Alettiin käyttää noita puhdistuspyyhkeitä ekaa kertaa retkipakureissuilla. Kotona huuhdellaan aina vedellä, mutta reissussa nuo pyyhkeet on käteviä, kun ei olla haluttu, että kakkaa päätyy suihkutilan viemäriin. Ihan pienen vauvan herkän ihon kanssa kannattaa olla varoivainen puhdistuspyyhkeiden kanssa, jos iho alkaa kuivua tai punottaa. ?

Lapsen harrastaessa voi odotella lämpimässä

Retkipaku toimii hyvin arjessa myös odotustilana lapsen harrastusten aikaan. Jos on isompia lapsia, joita kuskaa harrastuksiin, niin pakussa on mukava odotella sen aikaa. Ja voi vaikka tehdä töitä, keittää kaffet, katsoa Netflixiä tai sitten ottaa ihan vaan torkut sängyllä. Eikö kuulosta hieman liiankin luksukselta jo. ?

Huomattiin tämä retkipakun tuoma plussa, kun eräs lähipiiriin kuuluva lapsiperhe ilmoitti eri ikäiset lapsensa uimakouluun ja uimahalli sijaitsee aika kaukana kotoa. Vanhemman ei kannata siis lähteä välissä kotiin. Lapset oli eri uimakouluryhmissä iän takia, joten uimahallilla sai odotella, että ensin yksi lapsi kävi oman reeninsä ja sitten toinen meni omalla vuorollaan. ?Mietihän miten kätevästi tällainen hoituu retkipakulla. ?

Weinsberg Carabus 600 MQ kokemuksia
Ulkoilualueille pääsee retkipakulla kätevästi ja aina on mukana lämmin paikka, missä hoitaa lasta.

Myös pienemmän lapsen kanssa retkipakua voi hyödyntää siinä vaiheessa, kun lapsi pääsee kerhoon 2-vuotiaasta eteenpäin. Hänet siis viedään sinne ja haetaan sieltä. Tässä tapauksessa lapsen kerhoon vievä vanhempi voi jäädä halutessaan kerhon parkkikselle retkipakuun odottelemaan. ? Tai sitten, jos tykkää puistoilla tai ulkoilla lapsen kanssa, niin voi vaikka joka päivä mennä eri puistoon tai eri ulkoilualueille kätevästi siten, että on aina lämmin paikka, missä hoitaa lasta. ?

Retkeilyauto työmatka-ajossa

Retkipaku toimii hyvin työmatka-ajossa kunhan työpaikalta löytyy sopiva parkkipaikka pakulle. Korkeus voi tulla haasteeksi tai sitten, jos on vain kadunvarsipaikkoja, niin pituus voi olla myös haastava.

Polttoainetta kuluu tietty hieman enemmän työmatka-ajossa kuin mitä henkilöautolla. Meillä on tässä nurkka-ajossa sekä pidemmillä reissuilla näyttänyt Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyauton oma mittari 9,2…9,3 litraa/100km kulutusta. Huomiona, että meillä on se boksi katolla.

Meikä on nyt joutunut opettelemaan töissäkäyntiä ja lapsen päiväkotiin vientiä isommalla autolla, koska työmatka on lyhyempi kuin Pasilla. Ja pakun kulutus on melkein puolet enemmän mitä meidän toisella autolla. Tosi kivasti on mennyt ja talvella näki jopa kinosten yli risteyksissä.

Mutta jos pystyy tehdä vaikka osankin viikosta etänä, niin en pitäisi tuota kulutusta ihan mahdottomana, vaikka kävisi pidemmälläkin töissä. Kun miettii sitten niitä etuja, mitä retkipaku tuo ja tuohan se tavallaan säästöjäkin, jos tykkää reissata kuukausittain ja reissuissa puskaparkkeilee suurimmaksi osaksi. Silloin majoitus ei maksa mitään ja kolmen hengen perheellekään ei alle 100€/vrk paljoa majoituksia enään nykypäivänä löydä. Ja majoituksen lisäksi retkipakussa on vielä auto samassa paketissa. ?

Jos puskaparkkeilu mietityttää, niin täältä voit lueskella miten taaperon kanssa sujui 9 yön puskaparkkeilureissu. Yllätettiin jopa itsemme reissussa.?

Lopuksi

En keksinyt oikein mitään huonoa pakusta arkikäyttöön liittyen. ?? Tämä ehkä johtuu siitä, että ollaan niin tykästytty autoon ja ei siitä enää malttaisi luopuakkaan. ?

Ainoa, mikä tulee mieleen, jos asuu kaupungissa ja ei ole omaa parkkipaikkaa, mutta tiedän kavereita, joilla on tämä tilanne ja he jättävät retkeilyauton kadunvarsipaikalle. Silloin kannattaa miettiä ehdottamasti Truma iNet-järjestelmää autoon, jotta saa auton etänä laitettua lämpenemään ja voi esimerkiksi tarkkailla akun jännitettä. Täältä löytyy lisätietoa Truma iNetistä.

Ja jos sulla on lapsia tai haaveilet lapsesta, niin täältä voit lueskella muita retkipakun tuomia etuja matkailusta tykkääville pikkulapsiperheille. ?

Eipä sitten muuta kuin mukavaa päivää ja toivottavasti koit jutun hyödylliseksi! ?

Muita blogitekstejä

Retkeilyautoaiheisia

Täältä löydät retkeilyauto-aiheiset postauksemme.

Lapsiaiheiset

Täältä löytyy lapsiaiheiset postaukset.

Leijalautailuaiheiset

Täältä löytyy leijalautailupostaukset.

Reissupostaukset

Reissuista voit lukea täältä.

Tuuhan seuraa meitä Instagramiin ja Facebookiin. Instagramissa on enemmän postauksia, koska sinne on jostain syystä enemmän seuraajia. Meidän Instagramista löytyy myös paljon retkipaku- ja reissukuvia. Jos haluat tutustua meihin enemmän, niin sen voi tehdä aloittamalla täältä. ?

(Visited 2 117 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks :)

2 Comments

 1. Tuula 6.1.2021 at 11:37 am

  Onpa kivan näköinen retkipaku! Itsekin olen hieman haaveillut uudesta, sillä matkailuautomme täällä Kajaanissa alkaa olla jo aika vanha. Nytkin siihen pitäisi vaihtaa öljynsuodatin. Mutta eiköhän se vielä muutaman vuoden palvele ihan kivasti. Lasten kanssa tuo on kyllä kätevä matkustusmuoto, varsinkin nyt kun koronan vuoksi on tullut reissattua paljon kotisuomessa.

  Reply
  1. kotionsiellamissatuulee 7.1.2021 at 2:13 pm

   Kiitos kommentista ja kehuista 🙂 Mekin tykätään pakusta hirmusti, koska se tarjoaa meille sen vapauden lähteä lapsenkin kanssa extemporee reissuun. 🙂 Haaveilu on kyllä ihanaa ja eiköhän se sinunkin haave vielä toteudu. Ja pääasia, että on joku matkakulkine, että pääsee reissuun. Mukavaa päivää sinne Kajaaniin! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.