”Koti on siellä missä tuulee” -ystävien esittely 1: vanlife_finland

Share if you liked! Thanks :)

Tämä on ensimmäinen osa postaussarjaan, jossa tarkoituksena on esitellä meidän seuraajia, joilla on myös jonkinmoinen liikkuva matkakoti. ?? Idea pälkähti mieleen siitä, kun olisi kiva päästä tutustumaan muihin reissaajiin paremmin. Ja näin myös muut matkakodin kanssa liikkuvat pääsevät tutustumaan toisiinsa!! ??

Tein listan kysymyksiä ja vastaukset ovat vanlife_finland -instagram tiliä pitävien Ollin ja Johannan itse kirjoittamia. ?Kiitos paljon vielä, että uskalsitte lähteä ensimmäisinä mukaan tähän postaussarjaan!!! Oli aivan ihana lukea vastauksia ja moneen juttuun pystyi todellakin samaistumaan!! ??

1. Keitä poppooseenne kuuluu?

”Olli, Johanna ja Juniori 8kk”

Isänpäivä pakulla

2. Lyhyt esittely teistä.

”Ollaan päälle kolmekymppinen pariskunta pääkaupunkiseudulta. Tykätään kovasti uusista asioista ja kokemuksista. On sanottu, että ollaan todella aktiivisia ja kuvailisimme meitä avoimiksi ja uteliaksi. Viihdytään todella paljon luonnossa ja ulkoilmassa. ”

Me ennen junioria.

3. Milloin, missä ja miten aloititte suosikkiharrastuksenne (esim. leijalautailun)?

”Me ei olla leijalautailijoita. Olli kokeili joskus pari kertaa leijalautailua jäällä liian isolla leijalla lumilaudan kanssa, mutta se ei edennyt harrastukseksi (koskaan ei tosin ole liian myöhäistä 😉 ). Meidän harrastukseksi voisi sanoa pakuilun. Meidän tapauksessa se tarkoittaa maastopyöräilyä, melomista, laskettelua, patikointia, snorklausta tai vain meren tuijottelua. Me ei siis millään osata valita konkreettista suosikkiharrastusta, vaan ne liittyy pitkälti ulkoilmassa olemiseen ja siellä edellä mainittujen ja monien muiden juttujen touhuamiseen. Paku toimii meidän pesänä melkein kaikkeen harrastamiseen.

Pakuilu alkoi Ollilla jo 90-luvun alkupuolella kun Ollin isä rakensi vanhasta Hiacesta retkeilyauton. Meidän osalta yhteinen taival pakuilun osalta alkoi 2015 🙂 ”

4. Mikä on ollut paras harrastuspaikka tähän mennessä (talvi ja kesä)? Ja miksi?

”Espanjan maastopyöräilyreitit ovat erityisesti jääneet mieleen viime vuosien pakureissuista, siellä on aivan huikeat maisemat. Pakureissuiluun Portugali on tarjonnut parhaat puitteet ja spotit. Se on ainakin meidän mieltymyksille just täydellinen paikka reissata. Kroatiassa on ollut parhaat mahdollisuudet sukellukseen ja snorklaukseen kirkkaiden vesien ansiosta.”

5. Mikä harrastuksessanne kiehtoo?

”Pakuilussa varmasti luonnon kokeminen niin läheltä kuin mahdollista. Monessa paikassa pääsee myös niihin paikkoihin mihin perusturisti ei pääse ja saa autenttisemman kokemuksen maasta ja tutustuu paikallisiin helpommin. Turistialueet ollaan yritetty kiertää tai käydä niissä nopeasti ja viettää aikaa siellä missä paikallisetkin.”

6. Missä kaikkialla olette päässeet harrastamaan?

”Sagresin ja Pallaksen välillä lukuisissa paikoissa :)”

7kk raskaana Pallaksella

7. Milloin aloitte haaveilla mukana liikkuvasta matkakodista ja milloin ja miten haave toteutui?

”Meillä ajatus lähti joskus 2015 aikoihin kun katsottiin Maiden trip -leffa vesisateisena iltana. Alkuperäinen ajatus oli lähteä purjehtimaan Atlantin yli, mutta nopeasti tultiin siihen tulokseen ettei taidot saati rahat riitä tarvittavaan veneeseen. Siitä se ajatus jotenkin jalostui ja päätettiin ajaa pakulla Välimerelle. Olli heräsi sunnuntaina Tahkolta hyvin skimbatun (ja juhlitun) lauantain jälkeen ja näki pakusta netissä ilmoituksen. Illalla autosta tehtiinkin jo kaupat. Seuraavana kesänä oltiinkin jo sitten menossa kohti Albaniaa pakulla.”

Vanha paku Kirppu Montenegrossa.

8. Miksi päädyitte nykyiseen matkakotiin?

”Nykyinen on jo toinen matkakoti. Se oikeastaan valikoitui meille, koska se on todella kompakti (5 metrinen), siiinä on turbo (se kiipeää mäet, mitä vanha ei tehnyt), kahdelle riittävä sänky, paljon tilaa harrastekamoille ja siisti lasikatto. Iso plussa oli kaikin puolin toimivat varusteet. Se oli oikeastaaan rakkautta ensisilmäyksellä 🙂 ”

Nykyinen paku Lörppö

9. Mikä on parasta teidän matkakodissa?

”Sen sielu ja muistot 🙂 Joka kerta kun astuu sisään, niin hymyilyttää. Ollaan asuttu siinä melkein vuosi ympäri Eurooppaa. Se on myös todella kiva ajaa, koska sillä ei oo ikinä minnekään kiire ja melkein aina on päässyt perille.”

10. Entä mitä ominaisuutta toivoisitte siihen lisää?

”Yhtä sänkyä ja metriä pituutta lisää. Jälkikasvun myötä tuo 5 metrinen tilaihme on osoittautunut turhan pieneksi kolmelle ihmiselle. Valitettavasti tuota ominaisuutta ei taida saada siihen tekemälläkään, niin jossain kohtaa tulee eteen vaihto isompaan 🙁 ”

11. Mikä on ikimuistoisin sattumuksenne reissussa?

”Yhtä sattumusta me ei millään keksitty, mutta mielenkiintoisia vivahteita on tuonut pakun korjaamokäynnit ulkomailla. Reissussa on vaihdettu kytkintä (Puola), vaihdelaatikon laakereita (Puola), hammastankoa ja laturia (Espanja), jäähdytintä (Norja), oikaistu peltejä (Kroatia). Näistä onkin alkanut odottamattomat seikkailut ja jälkikäteen ne on olleet melkeinpä reissujen hauskimpia juttuja :)”

12. Entä ikuistoisin hetki reissussa? Ps. kuva olisi kiva tähän.

”Tätä me ei osattu päättää ollenkaan. Liian paljon ikimuistoisia hetkiä. Norja oli varsin ikimuistoinen kokemus melkein 3 viikon helteessä ja auringon paisteessa. Jotkut väittää, että yleensä siellä sataa :)”

Suppailua Norjassa.

13. Voiko teitä seurata jossain (IG, FB tms) ja missä?

IG: Vanlife_finland

Vanlife Finland

14. Sana on vapaa, jos haluatte kertoa jotain lisää.

”Rohkeasti kokeilemaan pakuelämää. Ihmisten ystävällisyys ympäri Eurooppaa on ollut ihan uskomatonta ja mahtavia kohtaamisia joka puolella. Ei ole tarvinnut pelätä, vaikka auto on monella tyhjällä rannalla, vuorella tai kaupungin reunalla tarjonnut yösijan. Me toivotaan kovasti, että suomalaiset pakuilijat jakaa ystävällisyyttä ja positiivista fiilistä missä liikkuukaan.”

15. Kerro terveisesi muille!

”Jos meidän pakun näkee jossain niin tulkaa ihmeessä vaihtamaan kuulumisia. Me kerran tehtiin Espanjassa yhden pakuilevan Suomalaispariskunnan kanssa just näin ja sen jälkeen reissattiinkin monta viikkoa yhdessä. Rapsutukset Elmolle!”

16. Puuttuuko joku kysymys listalta? Jos puuttuu, niin mikä? Lisää oma kysymys ja vastaa siihen. 🙂

”Mitkä on parhaat vinkit lapsen kanssa pakureissailuun?”

”Meillä ei vielä ole kovin paljoa siitä kokemusta, mutta a. tehokas konmaritus pakussa oleville tavaroille b. syödään aina ennen lähtöä (koko porukka) c. ei ajeta turhan pitkään d. aikuisten välinen kommunikointi on plussaa :)”

17. Kiitos paljon vastauksista! Jos sulla on jotain terveisiä meille, niin tähän voi laittaa semmoiset. 🙂

”Tosi kiva kun jaksat tehdä tällaista työtä pakuyhteisön eteen 🙂 Varsinkin tänä ja viime kesänä on näkynyt tosi paljon pakuja liikenteessä, mutta ei mekään kovin montaa uutta pakuilijaa oo tavattu. Teidätkin ois tosi kiva nähdä, kunhan vaan reitit osuu samoille teille :)”

Lopuksi

Kiitos paljon Olli, Johanna ja ihana pikkureissaaja! ? Aivan mahtavaa, kun osallistuitte tähän!! Jos juttuun tuli jotakin sellaista, mitä haluatte muutettavan, niin viestiä vaan tulemaan!! Haluan, että jutut ovat jokaisen omannäköisiä. ?? Ja eiköhän me jossain törmätä ihan livenäkin!! ?

Muistahan laittaa samantien Vanlife Finland seuraantaan Instagramissa! ?

Mitenkä juttusarjaan pääsee mukaan?

Jos haluat päästä seuraaviin postaussarjan esittelyihin, niin laitahan meille päin viestiä. Todella mieluusti tutustutaan sunkin poppooseen paremmin. ? Täältä löydät yhteydenottotavat ja laitan sulle sitten tarkempia ohjeita tulemaan. Kiitos! ?

Mukavaa päivää ja huippuja seikkailuja sinne!! ? Ja tuu toki tutustuu meihinkin tänne. Blogista löytyy paljon retkeilyautoiluun liittyviä postauksia ja mm. vinkkejä puskaparkkeiluun. Saa ehdottaa myös aiheita!! ?

(Visited 298 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks :)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.