”Koti on siellä missä tuulee” -ystävien esittely 2: ninaonilo

Share if you liked! Thanks :)

Tämä on toinen osa postaussarjaan, jossa haastattelemme muita matkakodin omistajia. ?? Idea pälkähti mieleen siitä, kun ajateltiin, että olisi huippua päästä tutustumaan muihin paremmin ja pelkkää sometiliä seuraamalla siinä menee aika kauan. Postaussarjan avulla myös muut matkakodin kanssa liikkuvat saavat mahdollisuuden tutustua toisiinsa!! ??

Soiteltiin Ninan (@ninaonilo) ja Aaronin kanssa, jotka ovat keväästä 2021 eteenpäin asuneet pakussa. ? Puhelun perusteella kirjoittelin vastaukset postaukseen. Kiitos hirmusti ajastanne ja siitä, että lähditte mukaan tähän postaussarjaan!!! Oli aivan ihana päästä tutustumaan teihin paremmin ja moneen juttuun pystyi samaistumaan!! Erityisesti se, kun kerroit, että surffi saa hymyilemään. ??‍♀️

1. Keitä poppooseenne kuuluu?

Nina, Aaron ja 2 kissaa Rudi ja Mini.

2. Lyhyt esittely teistä.

Me ollaan minimalisteja, jotka tykkää olla tosi paljon luonnossa. Tykätään kokeilla kaikkea uutta: eri lajeja ja harrastuksia. Molemmat työskennellään etänä ja pakusta työskentely onnistuu hyvin. Kaikennäköinen seikkailu kiinnostaa myös. Meillä paku on ihan vakituinen koti. Helsingin Vuosaari on meille ehkä se kotipaikka, jos joku pitäisi nimetä.

3. Mitä suosikkiharrastuksia teillä on pakuillessa?

Me tykätään harrastaa boulderointia eli seinäkiipeilyä ja patikoida luonnossa. Aina, jos löytyy järvi, käydään pulahtamassa. Sitten meillä on sähköpyörä, joilla pääsee taittamaan lyhyet matkat. Surffaamista ollaan vastikään kokeiltu Teneriffalla ja sitä on pakko päästä kokeilemaan lisää!

Uimaan menossa.

4. Jaa parhaat harrastuspaikkavinkit (talvi/kesä)? Ja miksi juuri nämä?

Boulderointiin paras paikka on Helsingin Pasilassa Boulderkeskus ja siellä voi käydä ympäri vuoden. Se on kiva siitä, että siellä on kiipeilymahdollisuuden lisänä myös kiva joogasali. Talviharrastuksia meillä ei silleen ole, niin monesti lähdetään talvea pakoon jonnekin lämpimään. Sähköpyörällä taas mennään ympäri Helsinkiä. Nina istuu usein tarakalla ja Aaron polkee.

5. Mikä harrastuksissa kiehtoo?

Boulderoinnissa parasta on se, kun saa käyttää koko kehoa ja se on liikunnan muoto, mikä tulee luonnostaan. Eli ei tarvitse alkuun olla kokemusta ja ideasta saa kiinni nopeasti.

Surffauksessa kiehtoo se vesielementti ja sitten se vauhti ja se, kun pääsee kulkemaan aallon mukana luonnollisesti. Eli ei tarvitse mitään moottoria tms. laitetta. Se on siistiä, kun omaa tasapainokykyä voi kehittää. Ja aina alkaa hymyilyttää, kun saa pienenkin aallon kiinni. ?

6. Sana vapaa, jos haluat kertoa jotain lisää.

Meillä ei hankittu autoa varsinaisesti harrastuskäyttöön tai satunnaisia retkiä varten, vaan vakituista ja pitkäaikaista asumista varten. ?

7. Milloin aloitte haaveilla mukana liikkuvasta matkakodista ja milloin ja miten haave toteutui?

Haaveilu alkoi 2019 keväällä, kun törmäsin YouTubessa Vanlife-aiheisiin videoihin. Retkiautoelämä vaikutti niin kivalta, että halusi päästä kokeilemaan itse. Lapsuuden partioharrastus vaikutti asiaan ja sen takia autoon muuttaminen ei tuntunut niin extreme-vaihtoehdolta.

2020 kesällä päätin irtisanoa vuokrakämpän ja myin kaiken ylimääräisen tavaran TikTokin avulla. Retkiautoja aloin katsella heti tavarat myytyäni. Alussa tein harmillisesti hutioston ja ostin yksityiseltä vanhan käytetyn retkiauton, joka oli homeessa. Eli kokemuksesta voin sanoa, että yksi testiajo ei ole riittävä, vaan kannattaa pyytää retkiauto vaikka viikonlopuksi testikäyttöön.

Mutkien kautta ostin nyt keväällä 2021 nykyisen auton, johon muutin täyspäiväisesti asumaan kesän alussa. Unelma toteutettu! ?

Nina ja Sprinter-retkipaku (:

8. Miksi päädyitte nykyiseen matkakotiin?

Tykästyin Mercedes-Benz Sprinterin automaattivaihteiseen retkeilyautoon. Myös käytetty penopeli oli alusta asti hakusessa. Tähän vaikutti luovuuteni ja haaveeni tuunata autosta itseni näköinen kotoisa pesä. Jos olisin ostanut uuden, niin en olisi ehkä raaskinut alkaa maalailemaan ja koristelemaan pintoja.

Auton valitsin sen mukaan, mikä tuntui hyvältä, kun meni katsomaan BestCaravanille paikan päälle. Muita vaatimuksia autolle ei juurikaan ollut. Se vain tuntui kodilta heti koeajolle lähdettyäni. Täältä voi katsella Ninan YouTubesta löytyvän esittelyvideon pakusta ja pakuun muutosta! ?

BestCaravan retkipaku
Sopiva retkeilyauto löytyi BestCaravanilta.

9. Mikä on parasta matkakodissasi?

Tykkään, kun autosta voi tehdä oman näköisen ja siitä, että tämä on aika kompakti, kotoisa pieni pesä. Ehdottomasti eniten pidän siitä, kun tästä saa tehdä omannäköisen. Aion vaihtaa tekstiilejä ja maalata pintoja. Asennettiin juuri aurinkopaneeli (160W) auton katolle ja nyt on mukava, kun voi olla omavarainen sähkön suhteen ja ladata läppärit missä vain.

PS. Kannattaa katsoa näihin liittyen videot Ninan Some-kanavista, joihin löytyy linkit myöhemmin postauksesta. ?

10. Puuttuuko teiltä matkakodista vielä jotakin lisävarustetta tms? Jos kyllä, niin olisi kiva kuulla mitä puuttuu?

Aurinkopaneeli oli isoin juttu, mitä halusin lisätä. Nyt ei ole muuta isompaa lisävarustusta suunnitteilla. Keittiön haluaisin muuttaa hienommaksi eli kosmeettisia pintaremonttia on jo työn alla.

11. Mikä on ikimuistoisin sattumuksenne pakun kanssa liikuskellessa?

Ehkä se, kun teen somea, niin aina kun menee rannalle tai ravintolaan, niin joku tunnistaa ja tulee kyselemään, että miten siellä autossa menee. ?

Aaronilla tuli mieleen se, kun yhtenä iltana tehtiin ekaa kertaa kunnon ruokaa autossa Helsingissä ja huomattiin, että leivänpaahdin puuttui. Hirmusti teki mieli paahtoleipää, joten pyydettiin kaveria lähettämään Yango-taksin kyydissä leivänpaahdin meille. Ei huvittanut ajaa hakemaan sitä ja se laiskuus huvitti jopa itseä, mutta hyvät iltapalaleivät oli! ?

12. Entä ikimuistoisin hetki reissussa?

Itellä (Nina) se, kun maalaan ja tuunaan vaikka jonkun kaapin. Siitä tulee hyvä fiilis, kun sen asentaa paikalle.

Aaron: Pakun peräosossa olevan kaaren rakennushetki. Se oli sellainen ikimuistoinen hetki, kun kaari ja verhot oli asennettuna paikoilleen ja hengattiin vaan sängyllä takaovet auki ekaa kertaa. ? Nina: Tuli hyvä tunne, kun oli itse saanut jotain aikaan ja oma kädenjälki näkyy siinä! ??

Katso tästä videosta, mitä kaikkea Nina on pakussa tuunaillut ja sisustellut! Muun muassa aivan ihana kello tuli kaapin oveen tuon kaaren lisäksi! ??

13. Teettekö töitä pakussa? Jos teette, niin kertokaahan toki millaista työtä teette ja miten työskentely autossa sujuu.

Nina: Teen sisällöntuotantoa toiminimiyrittäjänä ja oon myös kuvittaja.

Aaron: Toimin operatiivisena johtajana JoyActor -kuulokefirmassa. Teen kokonaan etäduunia ja työssäni juttelen paljon ihmisten kanssa eli palavereja on paljon. Retkiauton pöytä toimii hyvin toimistona. Olen yllättynyt siitä, miten hyvin auto toimii työpisteenä läppärityöskentelyyn. Ajon aikana työskentely sujuu myös hyvin eikä tuu edes pahaa oloa, kuten aiemmin esimerkiksi laivassa tai junassa työskennellessä on tullut.

Nyt, kun aurinkopaneelit on asennettu niin läppäriä ja piirtonäyttöä voi latailla missä vaan. Aiemmin ollaan siis oltu leirintäalueilla sähkötolpassa kiinni. Jaamme puhelimesta netin läppäreihin ja videotkin saa ladattua hyvin YouTubeen. Netin kanssa ole ollut ongelmia.

14. Voiko teitä seurata jossain (IG, FB, blogi tms) ja missä?

ninaonilo: Instagram, Tiktok ja YouTube

15. Kerro terveisesi muille!

Aaron: Vielä on kesää jäljellä ja Suomessa on paljon järviä, missä polskia. Suomi on tosi makea mesta, kun täällä on paljon puhtaita vesistöjä. Jos porukka tietää missä on hyppytorneja ja korkeita kallioita tms., mistä voi hyppiä, niin laittakaa Ninalle viestiä. Ostettiin juuri pari uimarinkulaa ja haluttaisiin päästä hyppimään niiden kanssa! Ja menkää tekin ihmeessä polskimaan ja hyppimään! ?

(PS. Haastattelu oli jo heinäkuussa, mutta oman reissumme takia sain vasta nyt julkaistua tämän. ???)

16. Kiitos paljon vastauksista! Jos teillä on jotain terveisiä meille, niin tähän voi laittaa semmoiset. 🙂

Olisi kiva tavata ja muutenkin olisi kiva tuoda yhteen Suomen vanlifereita ja porukoita ja järjestää vaikka joku yhteinen miitti! ? Ja tosi kiva sisältösarja! ?

Lopuksi

Kiitos paljon Nina, Aaron ja Rudi ja Mini! ? Ihana, kun osallistuitte tähän!! Toivon, että jutusta tuli teidän omannäköinen. ?? Toivottavasti törmätään ihan livenäkin ja tuo miitti oli tosi mukava ajatus!! ?

Käykääpä laittamassa Ninaonilo seurantaan! ? Ninan videot on todella mukavaa katsottavaa ja ääni sopii niihin niin hyvin ja höpöttelyt videoissa on muutenkin kivoja! ??

Mitenkä ”Koti on siellä missä tuulee -Ystävien esittely” -juttusarjaan pääsee mukaan?

Laitahan viestiä, jos innostuit postaussarjasta ja haluat päästä mukaan seuraavaan esittelyyn. Kiva olisi päästä suhunkin tutustuu paremmin. ?

Mukavaa päivää ja ihanaa matkakotielämää ja -reissuja sulle ja mukava, että lueskelit tänne asti!! ? Tuu toki tutustuu meihinkin. ”Koti on siellä missä tuulee -blogista löytyy myös paljon tietoa ja kokemuksia retkeilyautosta ja mm. vinkkejä puskaparkkeiluun. Aihe-ehdotukset on myös enemmänkin kuin tervetulleita!! Puskaparkkipostaus ja pakun arkikäyttöpostaus ovat ainakin toivepostauksina kirjoitettuja. ? Lisäksi löytyy juttua meidän tekemistä reissuista pienen lapsen kanssa ympäri vuoden ja lisäksi leijalautailusta ja miten paku toimii harrastuksessa ja lapsen kanssa matkatessa kotina ja lämpösenä taukotilana. ? Meitä voi seurailla myös Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.

(Visited 632 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks :)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.