Retkeilyauto: leijalautailusta ja matkailusta koko perheen harrastus

Share if you liked! Thanks :)

Päivitetty 15.4.2022

Meidän perheen unelmana on tehdä leijalautailusta ja matkustamisesta koko perheen ympärivuotinen harrastus niin, että perheen pieninkin voi olla seikkailuissa mukana. ? Aiemmin käytiin Pasin kanssa kahelleen leijailemassa ja silloin ei tarvinnut juurikaan miettiä, missä sitä yöpyi, jos sattui seuraavanakin päivänä tuulemaan. Vaihtoehtoina oli esimerkiksi telttaa ja riippumattoa. ??

Leijalautailuun soveltuvat harrastuspaikat ovat aika usein hieman etäällä palveluista ja meidän tapauksessa myös suht kaukana kotoa. Leijasurffaamaan pääsee parhaiten meren rannoilla ja talvella voi mennä ajelemaan leijalla vaikkapa Pallaksen tuntureille (kuva alla). Leijaillessa vierähtää helposti koko päivä ja lämpöinen taukotila pienen matkaajan kanssa reissatessa helpottaa kummasti ja nopeuttaa arkirutiineja. Muita retkipakun tuomia etuja lapsen kanssa matkatessa on listattuna täällä. ?

Leijalautailua Pallaksella

Mistä retkipakuhaave sai alkunsa?

Näin pikkuisen ollessa vielä mahassa tämän postauksen ensimmäisen kuvan kaltaisen kuvan Facebookissa ja aloin miettiä, että olisipa mukava matkustustapa vauvan kanssa. Muutaman kuukauden jälkeen pinenen syntymästä aloimme haaveilla taas siitä vapauden tunteesta, että voi vaan lähteä extemporee-reissuun vaikkapa viikonlopuksi rennosti ilman suunnitelmia.

On ihana mennä fiiliksen ja tuuliennusteiden mukaan. Katsoo vaan minne päin on paras tuuliennuste tai, jos missään ei näytä tuulevan, niin katsoo, missä paistaa aurinko ja suuntaa sinne! Parasta reissuissa on vapaus ja se, kun ei tiedä vielä herätessään, mitä päivä tuo tullessaan ja voi ajatella, että joka päivä on vähän niin kuin uusi pieni seikkailu! ?

Meidän unelma koko perheen harrastuksesta on toteutunut ja meillä on ihan ikioma retkeilyauto koko ajan käytössä!! Jäljempänä selviää, miten haave lähti toteutumaan ? ja kauanko siinä lopulta meni, että se toteutui. Ja jutun lopusta selviää myös se, miten saimme haaveemme toteutettua ollessa vielä kotona lapsemme kanssa.

Mitkä asiat vaikuttivat retkipakuhaaveen voimistumiseen?

Uusi pieni perheenjäsenemme syntyi alkuvuodesta 2019 ja ensimmäiset kuukaudet menivät lähinnä häntä ihastellessa ja hoitaessa. <3 Päiväunia oli mukava ottaa viekukkain ja vain nauttia pienistä hetkistä ja erilailla kiireettömästä arjesta. Kevään lopussa pojan yöunien pidennyttyä koko yön mittaisiksi huomasimme taas haaveilevamme leijasurffista ja siihen liittyvistä reissuista.

Ensimmäinen reissu vauvan kanssa

Kun heinäkuu koitti ja miehellä alkoi loma, niin lähdimme viikoksi testaamaan, miten reissut vajaan puolen vuoden ikäisen vauvan kanssa sujuu kotimaassa. Autoa pakatessa kävi ilmi, ettei sekä vaunut että leijakamppeet mahtuneet enää millään samaan aikaan autoon. Leijat jäi siis suosiolla kotiin.

Ei se harrastuskamojen kotiin jättäminen loppujen lopuksi niin paljoa edes harmittanut, kun pääsimme kuitenkin pitkästä aikaa reissuun ja näimme samalla pohjoisempana asuvia kavereita. Lisäksi huomasimme, miten paljon poikakin nautti matkaamisesta ja nukkui yhtä hyvin kuin kotonakin! ? Se oli siis totta, mitä oli jostain kuullut, että vauvalla ei ole väliä missä ollaan, kunhan vanhemmat on lähellä. ?

Olisipa kiva päästä leijasurffillekin 🙂

Loppukesästä aloimme haaveilla uudelleen leijasurffireissulle pääsystä ja miettiä, josko sitä vuokraisi retkeilyauton vaikkapa viikonlopuksi. Tämä ajatus kuitenkin tyssäsi aina siihen, ettei joko raaskittu vuokrata tai sitten extemporee ei löytynytkään riittävän läheltä sopivaa retkeilyautoa tai matkailuautoa vuokralle. Leijasurffireissua ei oikein voi suunnitella ennakkoon, kun ei voi tietää minä viikonloppuna sattuu tuulemaan.

Siitä se unelma omasta retkiautosta alkoi hiipiä mieleen yhä useammin ja useammin ja pian sitä huomasi miettivänsä melkeinpä päivittäin. Haikeudella katseli sekä kauppareissuilla vastaantulevia että kaupan pihassa parkissa olevia matkailu- ja retkeilyautoja ja mietti, miksei meilläkin voisi olla tuollaista. ?

Miten retkipakuhaave lähti toteutumaan?

Retkeilyauto eli sellainen pakettiautoon tehty matkailuauto alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän, sillä se soveltuisi myös toiseksi autoksi arkikäyttöön. Sitten pitikin enää keksiä, miten saada rahaa auton ostoa varten, kun toinen oli kotona lapsen kanssa. Työelämään ei malttanut ihan vielä palata, kun oli saanut tämän ainutlaatuisen tilaisuuden olla kotona ja seurata vierestä, kun oma lapsi oppii lähes joka päivä jotakin uutta ja ihmeellistä. Lisäksi oma kotona oleminen mahdollistaisi enemmän reissuja, kun miehellä oli tulossa kuuden viikon isyysvapaat normilomien lisäksi.

Mistä lisätuloja retkipakuhankintaan?

Loppukesän ja alkusyksyn aikana mietimme kuumeisesti, voisinko tehdä jotakin työtä kotoa käsin ja mitä se mahdollisesti voisi olla. Mitään edes hieman kannattavaa liikeideaa ei tullut mieleen, jotenka nopeasti ryhdyin tutkimaan muita vaihtoehtoja ja muun muassa opiskelun mahdollisuutta. Lopulta selvisi, että opiskeluun voisi saada tukeakin.

Mitä enemmän opiskeluvaihtoehtoa pyöritteli mielessä, sitä paremmalta se alkoi tuntua, koska opiskelu toisi samalla mukavaa vastapainoa pikkulapsiarkeen. Enää piti vain keksiä, mitä haluaisi oppia ja aloin katsella opiskelutarjontaa. Aika pian löysin mielenkiintoisen vaihtoehdon, jossa lähipäiviä ei ollut montaa kuussa ja suurimmaksi osaksi voisi opiskella etänä lapsen päiväuniaikoihin ja iltaisin eikä haittaisi vaikka olisimme retkipakureissulla.

Silloin ajattelimme, että tässä se on: täydellinen ratkaisu elämäntilanteeseemme! ?

Retkiautoilua lokakuussa

Sopivan retkeilyauton testailua

Lokakuussa hakemukset opintoihin liittyen oli laitettu vetämään ja retkiautojen vuokraushinnat olivat halventuneet kesäsesongin päätyttyä. Testimielessä vuokrasimme yllä näkyvän retkeilyauton viikoksi, jotta tietäisimme minkä pituinen retkipakun pitäisi olla, jotta tavarat mahtuvat kyytiin. Tiesimme kyllä jo ennakkoon, että retkipaku olisi todennäköisesti juttumme. Ulkomailta oli yhden reissun verran aiempaa kokemusta retkipakuilusta. ?

Yllä näkyvän kuvan vuokraretkiautolla matkaillessa huomasimme, että reissaaminen noin 8kk ikäisen vauvan kanssa oli yllättävänkin helppoa, kun ”koti” kulki mukana. Lisäksi pääsimme pitkästä aikaa jopa leijasurffaamaan!! Ja voi sitä fiilistä ja hymyn määrää!! ??? Surffilta rantaan tullessa hymyilytti vieläkin enemmän, kun huomasi, että Pasi oli nukuttanut pikkuisen kaukaloon päiväunille. Siellä pieni nukkui niin onnellisen näköisenä rannalla meren kohistessa, vaikka tuuli yli 10 m/s:ssa!!

Silloin olimme aivan myytyjä ja tuli tunne, että oma retkipaku on saatava!! ?

Vauva nukkui tyytyväisenä rannalla.

Retkipakujen vertailua ja valintaa

Loka-marraskuussa 2019 kävimme useammassa retkeilyautoja myyvässä liikkeessä katselemassa vaihtoehtoja ja kyselemässä tarjouksia. Pikkuinen oli tietty mukana näillä vierailuilla rintarepussa ja sai nälän yllättäessä kerran maitoakin erään myynnissä olleen retkiauton sängyllä. Myyjä totesi vaan, että voitte mennä tuonne tulevaan autoonne syöttämään. Ei tosin ihan silloin vielä uskallettu tehdä kauppoja. ?

Marraskuun 2019 alussa selvisi, että opiskelukuvio onnistuu ja koulutustuestakin tuli myönteinen päätös.

Sillon, jos koskaan se päätös oli vaan uskallettava tehdä ja laittaa kauan unelmoitu ihan ikioma retkipaku tilaukseen! ? Ja täytyy sanoa, että tämä on ollut eräs elämän parhaista päätöksistä (Lisätty 15.4.2022). Monta reissua olisi kokematta ilman tätä päätöstä. Vuonna 2019 teimme viikon retkipakureissun. Vuonna 2020 olimme reissussa 4,5 viikkoa. Ja vuonna 2021 reissasimme ja asuimme pakussa yli 2 kuukautta. Vuonna 2022 olemme olleet reissussa 2 viikkoa. Viikonloppureissut eivät ole mukana näissä.

Tämä oli kyllä yksi elämän jännittävimmistä hetkistä, koska se oli niin suuri päätös. Ja juuri olin tehnyt päätöksen, että jään hoitovapaan sijaan töistä opintovapaalle ja alan opiskella itselle aivan uutta aihetta. Poika oli vasta 9kk ikäinen. Se mietitytti kovasti, mitenkä saan vauva- ja taaperoarjen sekä opinnot siinä sivussa sujumaan.

Retkipakun ostosta ja valinnasta löytyy lisätietoa täältä.

Missä vaiheessa nyt ollaan?

Tämän jälkeen sitten odottelimme malttamattomina ja välillä kyselimme myyjältä milloin se meidän retkipaku oikein tulee!! ? Korona sitten muuttikin toimitusaikoja melkoisesti. Toimituksen piti olla viimeistään toukokuun 2020 puolivälin paikkeilla. Koronaviruksen takia tehdas meni kuitenkin keväällä 2020 kiinni muutamaksi viikoksi, jonka takia toimitus harmillisesti viivästyi syksyyn 2020.

Retkipakua odotellessa tilasimme muuten aivan huiput rattaat retkipakuilukäyttöön ja niistä voit lukea lisää täältä. ?

Ja täältä pääset lukemaan, koska me loppujen lopuksi saimme sen kauan odotetun retkipakun ja millaiset olivat fiilikset! ? Haaveen toteutumiseen meni lopulta noin 1,5 vuotta, jos laskee siitä kun haaveilu alkoi!!!

Jos kiinnostuit miten retkipakutarinamme jatkuu, niin tulehan seuraamaan meitä Instagramiin, YouTubeen tai Facebookiin tai liity sähköpostilistallemme. ? Lisätietoa meistä voit lukea aloittamalla täältä.

Muita tekstejä

Retkeilyautoaiheisia

Täältä löydät retkeilyauto-aiheiset postauksemme.

Lapsiaiheiset

Täältä löytyy lapsiaiheiset postaukset.

Leijalautailuaiheiset

Täältä löytyy leijalautailupostaukset.

Reissupostaukset

Reissuista voit lukea täältä.

Mukavaa päivää sinne! ?

(Visited 309 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Share if you liked! Thanks :)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.