Osa 3: Retkeilyauto ja 3 viikon isyysvapaa mahdollistivat aivan huikean kokemuksen talvisessa Lapissa

Share if you liked! Thanks :)

Päivitetty 14.5.2022

Tämä on postaussarjan kolmas osa ja vielä tulee yksi osan tämän jälkeen. Postaussarjan ensimmäisen osan voit lukea täältä ja siinä on alussa myös lyhyt yhteenveto reissusta. Lyhyesti: Seikkailtiin retkipakulla perheen kanssa (minä, Pasi ja lapsi) kolme viikkoa Lapissa ja oli aivan mahtava kokemus koko perheelle. ?‍?‍????

Tämän kolmannen osan sisältö lyhyesti:

  • Yö ja koulupäivä Levi tunturissa
  • Kokemuksia SunWind -varavirtalähteestä
  • Hiutale Adventures:n ja Nadasurf Fish -puuterilaudan tarjoamat kokemukset
  • Levilehto Apartments ja talvinen ongelma pakun vessan tyhjennysluukun kanssa
  • Jerisjärvelle leijalautailemaan unelmapuuterille
  • Lauantai-illan jännitykset Pallaksella Truman antaessa virhekoodia E517H

Levitunturissa yötä

Yövyttiin reissun 11. yö Levi tunturissa, koska meidän piti nopeasti keksiä joku yöpaikka ja muuta ei tullut juuri silloin mieleen. Tämä taisi olla ainoa ehdotus puskaparkki sovelluksessa (Park4Night tai Puskaparkit -Google Maps). Vähän mietitytti, että onko liika tuulinen paikka, mutta mitä vielä: aivan upea ja kyllähän siellä tuuli. Mutta ollaan totuttu tuuleen ja poika nukkuu todella hyvin tuulisissa paikoissa jostain kumman syystä!! ??❄️

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Koulupäivä Levi tunturissa

Seuraavana päivänä, torstaina 28.1.2021 mulla oli koulua ja sekin hieman mietitytti mahtaako netti toimia hyvin tunturissa. Koulupäivät reissussa menee aina tutulla kaavalla ja herätään ehkä 8:30-8:40 aamulla. Sitten noustaan vaihtaa vaippa pojalle ja hän menee omalle paikalleen syöttötuoliin. Saan Teams-yhteyden puhelimeen juuri ysin paikkeilla, kun koulupäivä alkaa ja opettaja toivottaa hyvää huomenta ja kyselee kuulumisia. ?

Itse olen vielä puolittain unessa ja ajatus ei kulje yhtään, kun ei ole juonut vielä aamukaffea. ?☕️? Mun puheenvuoro jää usein aamutuimaan lyhyeksi ja kerron vaan terkut, missä päin ollaan koulupäivän ajan. Sitten opettaja alkaa jututtaa seuraavaa oppilasta. Ja mä pääsen laittamaan kaffet ja puurot tulille retkipakussa ja samalla kuuntelen, mitä Teamsissä höpötellään.

Pasi puuhailee samaan aikaan pojan kanssa jotakin, mitä voi syöttötuolissa puuhata. Esim. he tekevät yhdessä palapeliä, rakentelevat dubloja, katsovat kirjoja, leikkivät parkkihallilla tai matkailuautolelulla tms. ?? Joskus, jos poika on tässä vaiheessa jo hirmu nälkäinen, niin hän saa hedelmän tai sämpylän mutusteltavaksi. ?

Sitten syödään porukalla aamupalaa ja Pasin kanssa juodaan kahvia. Tämän jälkeen Pasi ja pikkuinen menee ulkoilemaan ja mä jään pakuun ja osallistun koulupäivään.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Kokemuksia SunWind -varavirtalähteestä

Koulupäivän aikana latailin SunWind -varavirtalähteestä puhelinta. Puhelimen latausjohto ei riitä asuintilan pistokkeisiin tuosta retkipakun etupenkeiltä, niin me monesti ladataan tästä varavirtalähteestä puhelimia. Iltaisin katsellaan monesti huonoilla keleillä ja talvisin Netflixiä tai jotakin netti-tv:tä, kun poika on mennyt nukkumaan. Kesällä voi illalla olla auton ulkopuolellakin pojan nukahdettua, kun laittaa vaan itkuhälyttimen. Niin tällöin varavirtalähde on myös kätevä.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto, Sunwind varavirtalahde kokemuksia

Itkuhälyttimen aikuisen osaa ollaan myös joskus auton ulkopuolella ollessa latailtu varavirtalähteen AC puolelta, johon saa itkuhälyttimen laturin kiinni. Edellistä sähköhammasharjaa latailin myös kerran tuolla varavirtalähteellä AC-puolelta, mutta se sanoi sopimuksen irti sen jälkeen. Varavirtalähteen AC puolelta ei ehkä saa täydellistä siniaaltoa (pure sine) ja herkimmät sähkölaitteet ei kestä kanttimaisempaa aaltoa. Ostin uuden sähköhammasharjan tilalle ja siinä tuli myös laturi mukana. Vanha hammasharja lataa tässä uudessa laturissa, niin päättelin, että vanhasta hammasharjan laturista todennäköisesti hajosi jotakin.

Hiutale Adventures:in paku parkkeerasi meidän viereen

Ylläreiltä ei vältytty tänäkään päivänä!!! ? Miten sattuikaan, että Hiutale Adventures:in paku parkkaarasi ihan meidän viereen. Ja saatiin testiin Nadasurf Fish -puuterilauta!!! ??❄️ En ollut ikinä tämmöistä koittanut ennen, niin en meinannut millään malttaa odottaa, että koulu loppuu. ?? Aatteleppa itse sitä kiusausta, kun saat lapsesi nukkumaan rattaisiin ja tuommoinen lauta nököttää hangessa pakun vieressä.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Ja sitten toinen tulee vielä kiusaa ikkunan viereen… ???

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto, nadasurf puuterilauta kokemuksia

Ja käy laskemassa laudalla sillä välin, kun itse koittaa keskittyä kouluun. ?

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto, Nadasurf puuterilauta kokemuksia

Ja sitten tulee pitämään kaffeapaussia ikkunan viereen ☕️

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto, nadasurf puuterilauta kokemuksia

No sain onneksi samalla kahvia itsekin ja koulupäivän maisemat oli todellakin kohdallaan!! ??☕️

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Koulupäivän jälkeen

Mun onneksi pikkuinen nukkui rattaissa vielä etäkoulupäivän jälkeenkin!! ? Oli aivan huippukiva juttu, että saatiin yllättäen mahdollisuus testata puuterilautaa❄️???? Tämmöiset yllärijutut on kyllä niin parhaita reissussa!! ? Isot kiitokset vielä Hiutale Adventures ja NadasurfPowderboards! Otanhan seurantaan nämä Instatilit, jos yhtään kiinnostaa päästä itekin kokeilemaan!

Nadasurf puuterilauta kokemuksia

Parasta retkeilyautoreissuissa on myös se, kun joka päivä on vähän niin kuin uusi pieni seikkailu, kun et ikinä tiedä vielä aamulla, mitä päivä tuo tullessaan!!??

Mitä sitä siis turhaan suunnittelemaan, kun voi mennä vaan fiiliksen mukaan ja aina sattuu ja tapahtuu!! ? Tällä kertaa päästiin kokeilamaan puuterilautaa aivan yllättäen! ?

Illalla ruoka maittoi

Illalla ruoka maittoi, kun oli leikkinyt puuterilumessa.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Myös poika tykkäsi. Tästä on tullut ihan meidän vakkariruoka, koska on niin helppo ja kaikkien mieleen. Itse saa lisää makua, kun lisää annokseen hieman tulista soosia päälle. ?? Tähän tulee vain jauhelihaa, tomaattimurskaa ja Tuorekset-vihanneksia, joista voi valita mieleisen maun. Sitten vaikka riisiä kaveriksi.

Yöksi Levilehto Apartments -leirintäalueelle

Yöksi mentiin Levilehto Apartments:iin, jotta päästiin saunaan ja suihkuun. Aamulla aamupalan jälkeen poika pääsi vuorostaan nauttimaan edellisyönä sataneesta puuterilumesta. ?❄️?

Burton after school kokemuksia

Ennen leirintäalueelta poistumista piti tyhjentää vielä vessa. Huomasimme, että pakun katolta oli sulanut lunta ja vesi oli valunut kylkeä pitkin ja jäätynyt tietty juuri vessan tyhjennysluukun kohdalle. Kengän kuivaimelle tuli taas käyttöä.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Olemme olleet Levilehdossa useamman yön ja aina on palvelu ollut tosi hyvää! Ja niin oli tälläkin kertaa! ?? Täältä löytyy hieman lisätietoa Levilehto Apartments:sta.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto, Bumbleride speed kokemuksia

Pikkuinen nukkui siinä vaiheessa rattaissa, kun oli aika poistua leirintäalueelta. Pasi siirsi auton muualle parkkiin ja ite tulin rattaiden kanssa perässä. Siellä hän nukkui, kun kurkkasin kuomun alle. ?

Bumbleride speed kokemuksia

Pojan herättyä haettiin Hiutale Adventures:ilta yksi Nadasurf Fish -puuterilauta vuokralle, koska seuraavana päivänä voisi tuulla ja haaveena oli päästä testaamaan puuterilautaa leijan kanssa. ?? Yöksi mentiin taas parkkiin Levi tunturin huipulle, koska ei ollut vielä varmuutta minne kannattaisi suunnata leijalautailemaan seuraavana päivänä. ?

Jerisjärvelle leijalautailemaan unelmapuuterille?

Seuraavana päivänä lauantaina 30.1.2021 selvisi, että Levillä ei tuuli riitä leijalautailuun. Jotenka päätettiin lähteä Jerisjärvelle katsomaan tuulisiko siellä. Saatuamme pakun parkkiin poika söi ja meni rattaisiin nukkumaan. Wheelblades XL -suksille tuli taas käyttöä. ?

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto, Bumbleride speed wheelblades XL kokemuksia

Sukset rattaissa mahdollistivat sen, että päästiin pojan kanssa järvelle ja takaisin niiden kanssa ahkion perässä. Tuonne paikkaan siis piti päästä, mikä näkyy alla kuvassa keskellä Pasista hieman oikealle, missä on nuo kaukana näkyvät puut ja sen jälkeen aukeaa Jerisjärvi.

Bumbleride speed ja Wheelblades XL kokemuksia

Alla näkyvästä kuvasta hahmottaa paremmin minne piti mennä eli tuonne yksittäisten puiden taakse.

Bumbleride Speed ja Wheelblades XL kokemuksia

Lämpöpeite rattaissa

Pakko sanoa, että itse tehty lämpöpeite rattaissa oli myös tosi kätevä reissussa. ? Mietin, miten semmoista ei löytynyt mistään valmiina, kun luulisi, että muutkin nukuttavat lapsiaan rattaissa talvella. Paikallaan ollessa viltti tai peitto ajaa saman asian, mutta liikkeessä ja tuulisissa paikoissa tällainen muotoon ommeltu malli pysyy paremmin paikallaan.

Ainakin Bumbleride Speed -rattaissa kuomu on tosi ohut eikä siinä ole toppausta samallalailla kuin esimerkiksi Emmaljungan vaunuissa on. Ja Wheelblades-sukset toimi hyvin järville mennessä.

Bumbleride Speed ja Wheelblades XL kokemuksia

Löytyikö tuulta järveltä?

Unelmana oli päästä testaamaan Nadasurf Fish -puuterilautaa leijalautailussa Jerisjärvellä, mutta harmillisesti se jäi vielä haaveeksi. Järvellä ei ilma liikkunut yhtään, vaikka Laukukeron huipulla tuuli ilmatieteen laitoiksen mittarin mukaan 18m/s. ? Kävelin vielä kauemmas rannasta, josko siellä tuulisi, kun tuulensuunta ennusteen mukaan oli hieman sellaisesta suunnasta, ettei ehkä osu tuohon ihan rantaan.

Mutta eipä se sielläkään tuullut. Arvaappa vaan, miten paljon harmitti, kun ei tuullut ja melkein polveen asti olisi ollut puuteria ajettavaksi??

No tulipahan liikuntaa ja testailtua taas suksia rattaissa, jos ei muuta. Järvellä tavattiin myös eräs mies, joka oli moottorikelkalla liikenteessä. Juttelimme hänen kanssaan varmaan tunnin verran siellä jäällä samalla, kun odoteltiin, josko rupeisi tuulemaan. Hän oli innoissaan siitä, että meillä oli poika mukana siellä jäällä ja kertoi, millaiset hetket olivat jääneet hänellä mieleen, kun heidän nykyään aikuiset lapset olivat pieniä.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Tällä miehellä oli jäänyt eniten mieleen ne hetket, kun he olivat talvisin menneet lasten kanssa kylmänä olevalle mökille. Mies oli hulluna lämmittänyt mökkiä ja perheen äiti ja lapset olivat ulkoilleet sillä välillä mökin pihalla lumihangessa. ??? Vähäsen eri meininki ollut silloin, kun meillä mukana kulkee lämmin retkipaku. ?? Voi olla, että tartutettiin samalla hänelle pieni retkipakukuume. ??

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Pojan herättyä päiväunilta, syötiin ja puuhailtiin vähäsen pakussa. Hän katseli kirjaa ja siivoili. Imurointi on yksi hänen lempipuuhistaan retkipakussa.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Pikkasenko jäi harmittamaan, kun ei päästy leijalautailemaan. Olisi pitänyt ajaa vaan suoraan Pallakselle, mutta tunturissa ei välttämättä puuterilauta ole paras, niin siksi mentiin järvelle. Kävimme palauttamassa puuterilaudan Leville ja suuntasimme sen jälkeen Pallakselle, koska se vaikutti tuulivarmimmalta paikalta siinä vaiheessa. ?

Pallakselle lauantai-illaksi

Pallakselle mentäessä tuli aika huono ajosää ja Pallashotellia lähestyttäessä tielle oli paikoin tuiskunnut lunta. Pääsimme kuitenkin kiertämään lumisimmat kohdat.

Pääsimme turvallisesti parkkiin, mutta myöhemmin selvisi, että Pallaksen luontokeskus toivoo, että heidän rakennuksen edustalla ei yövyttäisi, joten seuraavaksi yöksi siirryttiin kauemmas. Tuo oli vain ainoa tuulensuoja sinä yönä, kun koko parkkipaikkaa ei ollut aurattu ja hotellin suojaan ei päässyt.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Pientä jännitystä lauantai-iltaan

Ja tietty juuri silloin alkoi tapahtua ja oltiin keskellä ei mitään ja ketään muita ei näy missään. Pallashotellikin oli vielä kiinni, kun avautuu vasta vähän ennen hiihtolomaviikkoa. Lisäksi oli lauantai-ilta ja kello oli ehkä 21.

Truma vikakoodi E517H

Truma App- sovellukseen tuli virhekoodi E517H. Vettä oli raikasvesisäiliössä ja lämmityslaite ei toiminut. Pikkasen meinasi syke nousta, kun vika ei lähtenyt pois sillä, millä normaalisti. Eli se kaasusysteemin nappi ei ollut lauennut, mikä saattaa tärinästä johtuen laueta joskus. Otettiin myös molemmat kaasupullot ulos kaapista ja tarkastettiin, että niissä on kaasua. Truma App näytti kyllä, että kaasua pitäisi olla, mutta ruvettiin epäilemään, jos Truma Level Control -laitteet näyttääkin jostain syystä väärin ja kaasut on loppu. Kaasua siis oli ja kaasuliesi toimi, mutta Trumaan tuli edelleen tuo vikakoodi.

Truma app error

Vian kuvaus ”Gas Pressure Regulation System iced up” vei ratkaisun jäljille

Sitten luettiin vielä uudemman kerran se Truma App:issä näkyvä virheviesti ja viestin lopussa oli teksti: ”Gas Pressure Regulation System iced up”. Itse viesti ei sinällään sanonut meille mitään, mutta kun asiaa rupesi tuumaamaan, niin ei tullut mitään muuta mieleen, mikä voisi jäätyä kuin tuo alla kuvassa näkyvä Truman lämpimän ilman ulostuloventtiili pakun kyljessä. Ja se oli jäätynyt umpeen sivuista siten, että ilma ei päässyt tulemaan ulos.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Kengänkuivaaja ja invertteri olivat todellinen onni tilanteessa

Taas tuli kengänkuvaivaajalle ja invertterille käyttöä. Kengänkuivaajalla saatiin tuo sulatettua ja lusikalla tökittyä jäät tuolta välistä pois. Jälkeenpäin ajatellen vika aiheutui varmaan siitä ajon aikana pöllynneestä lumesta ja siitä, että Truma ei yleensä pöhise ajon aikana, koska Fiat Ducaton oma lämppäri pitää auton riittävän lämpimänä eli yli Truman asetusarvon.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Pikkuinen oli tässä vaiheessa jo nukkumassa ja huokaistiin helpotuksesta, että ongelma ratkesi omin avuin. Ei olisi tehnyt mieli ajella enää takaisin Leville tms. Ette uskokaan, miten ihanalta se Truman tuttu pöhinä kuulosti sen jälkeen!!!! ??? Ja niin kaikki oli taas hyvin Truma App:in mukaankin!!

Lopuksi

Sitten on jäljellä enää reissun viimeinen kolmas viikko, josta tulee postaussarjan viimeinen postaus. Viimeisellä viikolla me yllätettiin jopa itsemme ja päästiin leijalautailemaan Pallaksen tunturiin siten, että poika nukkui puurajassa ja leijalautailtiin sillä välin vuorotellen!! ??

Ihanaa päivää sulle! Ja tuu seuraa meitä Instagramiin ja Facebookiin!  Lue täältä lisätietoa blogista ja meistä.

Retkeilyautoaiheisia

Täältä löydät retkeilyauto-aiheiset postauksemme.

Lapsiaiheiset

Täältä löytyy lapsiaiheiset postaukset.

Leijalautailuaiheiset

Täältä löytyy leijalautailupostaukset.

Reissupostaukset

Reissuista voit lukea täältä.

Mukavia lukuhetkiä ja kerrohan, jos kaipaat tietoa jostain tietystä aihealueesta.  Käyhän myös napauttamassa fiiliksesi tästä postauksesta, jotta tiedämme tykkäsitkö!! Kiitos!

(Visited 334 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks :)

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.