Retkeilyauto ja 3 viikon isyysvapaa mahdollistivat aivan huikean kokemuksen talvisessa Lapissa: osa 1

Share if you liked! Thanks :)

Päivitetty 14.5.2022

Pasilla oli viimeiset 3 viikkoa isyysvapaata jäljellä ja ajateltiin, josko ne menisi retkipakuillessa Lapissa!!! ??? Meillä on Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyauto (ns. Scandic-malli). Loma taisi alkaa jo torstaina, mutta itsellä jäi vähän viime tippaan pojan rattaiden lämpöpeitteen ompelu ja sen vuoksi lähtö venähti sunnuntaille 17.1.2021. Melkein koko la-su yö meni ommellessa, mutta lopputulos oli ihan ok ja todella toimiva. ???

Miten pitkään reissussa?

Monet kyseli ennen reissua, että miten pitkään meinataan olla reissussa. Ei oikein itsekään tiedetty vielä siinä vaiheessa ja vastailtiin, että saas nähdä miten kauan viihdytään. ?? Ainakin 3 viikkoa olisi aikaa!! ???

Aiempaa kokemusta talviretkeilyautoilusta oli yhden reissun verran loka-marraskuun 2020 vaihteesta, mutta ei se ollut vielä ihan oikeata talvikeliä. Mutta todella siisti kokemus ja siellä viimeistään innostuttiin todenteolla talvisesta retkipakuilusta ja siitä fiiliksestä, kun oma koti kulkee mukana myös talvella! ???❄️

Mitä suunniteltiin ennakkoon?

Ei suunniteltu mitään muuta ennakkoon kuin se, että oli varattuna sivuoven peitteen teetätys tiistaille 19.1.2021, jolloin piti olla Keminmaalla. ? Suunnittelu ja aikataulutus eivät ole olleet oikein ikinä meidän juttuja ja lapsen kanssa ne aiheuttaisivat vielä enemmän ressiä, kun aina olisi jostain kuitenkin myöhässä.??

Ja ei voida myöskään ennakkoon tietää, missä päin tuulee sopivasti leijalautailuun, joten parempi mennä fiiliksen mukaan. Ja jos siltä tuntuu, niin voi vain oleilla päivän ja tehdä vaikka hyvää ruokaa (tai semmoista kun meidän tapauksessa sattuu tulemaan ?). ??

Millainen reissu oli lyhyesti?

Oli niin tapahtumarikas reissu, etten saanut mitenkään tiivistettyä kolmea viikkoa yhteen blogipostaukseen, jotenka näyttää nyt sitten siltä, että näitä taitaa tulla kolme. ? Ja kuvia tuli otettua taas ihan liikaa, niin saat nyt sitten katsella niitä paljon. ?

Listasin tähän alkuun hieman tietoja ja mieleen tulleita vinkkejä reissusta:

 • Reissussa oltiin lopulta 20 yötä eli melkein 3 viikkoa (17.1.-6.2.2021, su-la). ???
 • Kaikki yöt nukuttiin retkipakussa. 2 yötä oltiin matkaparkissa ja 4 yötä reissusta oltiin leirintäalueilla, muuten ns. puskaparkkeiltiin.
 • Poika nukkui lähes kaikki päiväunet ulkona rattaissa tai ahkiossa (ehkä kahdet päiväunet meni ajaessa ja yhdet päiväunet meni pakussa omassa punkassa, kun oli niin kylmä ulkona. Päiväunet ei pakussa oikein toimi ja nukahtaminen kestää kauan ja ulos nukahtaa samantien. ?
 • Retkipakureissussa pikkuinen nukkuu enemmän mitä kotona. Päiväunet saattaa olla jopa 4-5h ja yöunet silti normit 10-11h. Kannattaa siis ainakin kokeilla miten toimii teillä, jos on pikkuisia perheenjäseniä ja retkipakureissut mietityttää!! ? Tämä on ollut aika yllättävää, mutta ympäristö vaihtuu usein ja reissuissa ollaan enempi ulkona, niin kaiketi sen takia poika tarvii enemmän myös unta. ?
 • Reitti oli täältä eteläisestä Suomesta ensin Keminmaalle laitattaa sivuoven peitettä ja siitä Rovaniemen kautta Saariselälle ja Inariin ja sitten Inarista Leville ja sieltä Pallakselle. Ja Levin kautta sitten suorinta reittiä takaisin kotia. Tähän postaukseen sain mahdutettua suurinpiirtein ekan viikon ja päästään tässä Rovaniemeltä hieman pohjoiseen. ???
 • Tuli huomattua, että yhden viikon reissu ei riitä mihinkään ja menee jo retkipakuilun opettelussa ja semmosessa yleisessä säädössä, ainakin meidän tapauksessa. ??
 • Semmoinen huomattiin myös, että kannattaisi hieman ennakkoon perehtyä auton tekniikkaan ja mitä on missäkin, esim. vesipumpun sijainti. ?

Ensimmäiseksi yöksi kerettiin jopa Lahteen

Ensimmäinen yö meni ”puskaparkissa” Lahden Kärkkäisen pihassa. Lahteen sattui hidas aamu ja nukuttiin aamupala-ajan ohi, mutta eipä hätää, onneksi ABC Renkomäeltä sai jo siinä vaiheessa lounasta. ??? Pakussa ja reissussa nukkuu välillä vähän liiankin hyvin ja ei olla haluttu laittaa herätystä, jos ei ole aivan pakko, kun lomalla ollaan. ??

ABC Renkomäellä on ehkä kaikkien ABC asemien paras salaattipöytä tai ainakin niillä kerroilla, kun me olla siellä käyty. ?? Pienelle maistui myös ja viinirypäleet taisi olla tällä kertaa parasta. Noutopöydissä lapsen kanssa on parasta se, kun voi maistella kaikenlaista uutta, mitä ei kotona ole ollut. ?

Ajopäivät mennään yleensä helpoimman kautta ja niinä päivinä käydään suosiolla huoltsikoilla syömässä, jotta ruuanlaittoon ei mene aikaa. Reissuunlähtö tulee usein vähän yllättäen ja silloin ei ole yleensä jääkaapissa valmiina ruokaa mitä ottaa mukaan. ??

Lapsen rutiineissa menee jo jonkin verran aikaa ja pakussa kaikki menee hitaammin, mitä kotona ja taaperon kanssa pitää välillä miettiä, miten mikäkin juttu kannattaa tehdä. Talvireissussa aikaa menee myös siihen, kun hoitaa ”huollot” eli kaasupullon vaihdot ja peseytymiskäynnit, jos omaa suihkua ei uskalla käyttää pakkasten takia. ❄️? Sitten lisäksi vielä kaupassa käynnit.

ABC Renkomäellä kävästiin myös kaupassa hakemassa täydennystä jääkaappiin ja samalla poika pääsi myös hieman jaloittelemaan. Nämä pikkukärryt oli pojan mieleen ja hän ei olisi millään malttanut lähteä jatkamaan matkaa. ??

Matka jatkui tästä muutaman pysähdyksen taktiikalla ja yöksi päästiin Iin Kärkkäisen pihaan.

Tiistaina 19.1.2021 saatiin retkeilyauton sivuoveen lämpöpeite

Tiistaina piti olla klo 11 maissa Keminmaalla teetättämässä lämpöpeitettä pakun sivuoveen. Oltiin varattu aika tähän Verliz:ltä joskus loppuvuodesta 2020. Saatiin odotella siellä heidän luona sen aikaa, kun peitettä tehtiin. Hommassa meni noin 3 tuntia ja lopputulos oli kyllä todella hyvä!!! ??Hintalaatusuhde on kohdillaan, koska se vielä asennettiin paikoilleenkin. Kannattaa ehdottomasti kysyä tarjousta, mikäli tarvetta. ?

Retkeilyauto talvikaytto

Reissussa huomattiin myös, että uusien peitteiden ansiosta Truman lämmityksen asetuksen pystyi laskea. Loka-marraskuun reissulla lämpötilat vaihteli -10…+10 välillä ja tänne retkipakun talvikäyttöpostaukseen olen kirjoitellut, että Trumassa oli asetuksena 16…17 astetta tuolla reissulla. Tuo asetus oli siis yöajoille sopiva ja jos asetuksen laittoi isommaksi, niin heräsi kuumaan. Tällöin oli käytössä vain peräovien sisäpuolella oleva thermopeite.

Tällä tammi-helmikuun 2021 reissulla ulkolämpötilat vaihteli noin -8…-22 välillä ja Truman asetus oli vain 13..15 riippuen pakkasesta ja tuulesta. Tuulisimmassa paikassa oli tuo 15 asetus käytössä. Ja käytössä oli peräovien peitteen lisäksi nuo yllä olevassa kuvassa näkyvät peitteet (etuikkunoiden ja sivuoven peitteet).

Peitteistä on lisäkuvia täällä retkeilyauton talvikäyttöpostauksessa.

Sitten ruvettiin miettiä, mistä saisi vettä raikasvesisäiliöön

Lähtö meni niin myöhäselle sunnuntaina, että emme ehtineet täyttää kotona raikasvesisäiliötä. Jotenka sivuovenpeitteen asennuksen jälkeen koitettiin etsiä vettä retkipakun raikasvesisäiliöön, mutta se osoittautuikin odotettua haastavammaksi. Kemin ja tornion huoltamoilta ei mistään saanut vettä tai sitten vesipisteet olivat jäässä. ?

Lisäksi oma letku tai kastelukannu olisi ollut hyvä olla matkassa mukana. Jos sitä vettä olisi sattunut vesipisteestä tulemaan, niin letku saattoi puuttua kokonaan hanasta tai sitten se oli aivan liian lyhyt. ? Tällöin vettä olisi voinut saada myös esimerkiksi kahviloista tms kastelukannun avulla. Kirjailin tämän vinkin myös blogipostaukseen, jossa on listattuna vinkkejä, joita olemme saaneet puskaparkkeiluun liittyen. ?

Sen jälkeen oli mietinnässä yöpaikka ti-ke yölle

Koska ei löydetty vettä Kemin ja Tornion alueelta, niin lähdettiin jatkamaan matkaa kohti pohjoista eli ajamaan Rovaniemen suuntaan. Kello oli jo kuitenkin tässä vaiheessa niin paljon, että jäätiin kolmanneksi yöksi jo ennen Rovaniemeä Teboil Mäkipeuran pihaan. Yöpaikkoja etsitään yleensä eri tavoin reissussa ja puskaparkkeiluun löytyykin vinkkejä täältä postauksesta. Sama postaus mihin on linkki aiemmassa kohdassa.?

Keskiviikko 20.1.2021

Aamulla oltiin niin väsyneitä, että nukuttiin taas vaihteeksi aamupala-ajan ohi ja käytiin Teboil Mäkipeuran huoltsikalla lounaalla.?? Pikkuinen ihastui eteisestä löytyneeseen ruohonleikkuriin vähän liikaakin ja oli ehkä virhe päästää katselemaan sitä lähemmin. ?? 

Lounaan jälkeen ihmetystä aiheutti alla näkyvä kulkupeli. Pikkujätkä oli juuri ja juuri renkaan korkuinen ja kovasti höpötteli tohkeissaan isille omaa kieltään. ?

Ja retkipakuun päästyämme höpöttely jatkui, kun näkymä ikkunasta oli mieluisa. ? Poikaa on reissuissa aika helppo miellyttää ja leluja ei monesti tarvita, jos lähellä on muuta ihmeteltävää. ? Pakussa on hyvä olla jotain leluja ja kirjoja yms viihdykettä.

Weinsberg Carabuc 600 MQ retkeilyauto

Sitten matka jatkui kohti Rovaniemeä. Rovaniemelle satuttiin päiväuniaikaan ja laitettiin poika pakuun nukkumaan, koska pakkasta oli aika paljon. Nukahtamisessa kesti tuskaisan kauan. Ehkä puolisen tuntia, kun rattaisiin nukahtaa samantien yleensä. ? Mutta lopulta hän nukahti sinne apina ja hirvi-unilelujensa kanssa. ?

Weinsberg Carabus 600 MQ
Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Päiväuniajaksi jäätiin Shell Rovaniemi Napapiiri-huoltamon pihaan ja oltiin sen verran laiskoja ja väsyneitä alkuviikon seikkailuista, että ei jaksettu kokata ja hain meille noutoruuat huoltsikalta ja syötiin pakussa. Poika sai sitten herättyään myös. Aikalailla luksusta oli syödä kaikessa rauhassa!! ??

Retkeilyauto Weinsberg Carabus 600 MQ

Samalla selviteltiin vesiasiaa ja sitä mistä Rovaniemeltä voisi vettä saada ja saatiin vinkki, että Rovaniemen Best Park Arctic Circle -matkaparkista saisi vesisäiliön täytettyä ja ajettiin sitten sinne. Siellä saatiinkin säiliö lopulta täytettyä. ?

Sen jälkeen pikkuiseksi haasteeksi tuli vaan se, että nyt kun vettä oli säiliössä, niin se ei tullut hanoista kuitenkaan. ? Pumppu piti ääntä, kun hanan avasi, mutta mitään ei tullut. Paristi soiteltiin auton myyjän kanssa, mutta asia ei harmillisesti ratkennut puhelimessa ja hän oli toisella puolella Suomea. Kokeiltiin kaikki saamamme vinkit ja netistä löydetytkin.

Neljänneksi yöksi (ke-to) jäätiin Best Park Arctic Circle -matkaparkkiin, koska yöpyminen matkaparkissa maksoi vain noin 5€ lisää huoltokäyntiin verrattuna ja siihen kuului suihkut ja sauna yms. Tästä matkaparkista tulee lisätietoa jäljempänä.

Torstaina 21.1.2021 vierailu Rovaniemellä paikalliseen Caravan liikkeeseen

Torstaina googlailtiin vähän aamupalaa syödessä paikallisia Caravan-liikkeitä ja päädyttiin Caravankeskus Reataloon. Ajateltiin, että reissu oli vasta alussa ja pakkohan meidän on saada vesi käyttöön edes tiskausta varten. Tarkoituksena oli puskaparkkeilla mahdollisimman paljon ja tehdä ruokaa itse loppureissun ajan. Rahaa ei ollut hirveesti käyttää reissuun. ?

Meillä kävikin niin hyvä tuuri, että saatiin huoltoaika puolen tunnin päähän. ? Vesijärjestelmässä oli kuulemma ilmaa ja se ei vain sitten jostain syystä lähtenyt toimimaan. Huoltotyypit saivat jollain tapaa avustettua, että ilma saatiin järjestelmästä pois ja lopulta vettä rupesi tulemaan hanoista. ??

He vaihtoivat pumpun kuitenkin varmuuden vuoksi, jos vika olikin siinä. Samalla he olivat huomanneet, että keittiön hanasta tuli heikommin vettä mitä suihkusta ja olivat tutkineet asiaa tarkemmin. Rakenteiden sisällä ollutta putkea oli painanut jokin ja se oli korjattu siinä samalla.

Lisäksi retkipakuun laitettiin keulamaski kylmien kelien varalle. Meille kerrottiin kyseisestä liikkeestä, että se olisi Fiatilla jopa takuun ehtona, että Pohjoismaissa pitäisi olla keulamaski käytössä. Pitäisi tarkastaa asia, kun ei oltu aiemmin tästä kuultu. Onko sulla tietoa tästä?

Mitä tehdä ensi kerralla, jos vettä ei lähde tulemaan hanoista?

Kyseltiin Caravan-liikkeestä samalla, että mitä tehdään ensi kerralla, jos tulee vastaava tilanne: raikasvesisäiliö on täynnä, mutta vettä ei tule hanoista. Saatiin ohjeeksi, että pumppua voi koittaa kopautella ja sitten vaan koittaa hanoja availla.

Nyt tiedetään sentään, missä se pumppu sijaitsee. Meidän pakussa se on keittiön puolella sängyn alla ja käsiksi siihen pääsee, kun nostaa patjaa ja avaa patjan alla olevan luukun. Ehkä se oli auton käyttöönottoperehdytyksen yhteydessä kerrottukin, mutta eipä muistanut ja oma keskittyminen oli aivan jossain muualla silloin, mutta se on sitten oma tarinansa se. ?

Talvella reissun jälkeen pitää saada vesijärjestelmä aina ihan tyhjäksi ennen kuin sammuttaa lämmityksen. Se voi kuulemma aiheuttaa tuota ilmaongelmaa, kun järjestelmä on ihan kuiva. Luettiin myös netistä ja eri Facebook-ryhmistä vinkkejä ja semmoinen löytyi, että suihkun letkusta voi koittaa imeä, mutta meillä se ei auttanut tilanteeseen. Ainakin parilla oli tämä auttanut. ??

Torstai menikin melkein siinä

Caravankeskus Reatalossa meni useampi tunti ja odoteltiin siellä huollon kahvitilassa sen aikaa. Palvelu oli hyvää ja lämpimästi voidaan paikkaa suositella, jos Rovaniemen suunnalla tarvitset apua. ?? Kun homma oli valmis ja vesijärjestelmä toimi, niin tuumattiin, että jäädään Rovaniemelle vielä toiseksi yöksi.

Best Park Arctic Circle -matkaparkki oli niin edullinen ja maksoi vain noin 14€/yö sisältäen kaikki palvelut. Ajateltiin, että on sitten ainakin lyhyt matka seuraavana päivänä käydä uudestaan kysymässä apua, jos tulee vielä jotain ennen kuin siirtytään pohjoisemmas.

Weinsberg Carabus 600 MQ retkeilyauto

Saatiin paikkanumero 1, mikä sijaitsi alueen reunassa. Oltiin tämä toinenkin yö yksin koko paikassa, jotenka suihkut, sauna ja koko huoltorakennus oli vain meidän käytössä. Todella toimiva ja edullinen paikka yöpyä, jos tarvitsee tehdä huollot ja päästä pesulle. ??

Perjantaina aamupalan jälkeen Joulupukkia tapaamaan?

Perjantaina ei laitettu herätystä ja kerrankin heräsin ennen poikaa ja oli jopa sen verran valoisaa, että sai kuvan nappastua tilanteesta. Siellä hän nukkui ilman peittoa, kuten yleensäkin. Se ei kauaa meinaa pysyä päällä. ? Saatiin hurjasti lisätilaa Pasin kanssa tällä nukkumaratkaisulla, jossa saadaan jalat pojan sängyn alle. ? Ja ainakin tällä hetkellä ratkaisu on todella toimiva. ?

Monesti nukutaan koko yö heräämättä aamuun. Alkuun Truman lämpötilan asettelun kanssa oli hieman haastetta löytää sopiva, jotta yöllä ei herää siihen, että on kuuma. ? Jossain vaiheessa syksyllä hoksattiin, että lämpötilan saa säädettyä puhelinsovelluksen avulla tarvittaessa pienemmälle eikä tarvii nousta edes sängystä. ?

Deryan UV teltta matkasankyna

Aamupalalla tuumattiin, että jos ei jaksaisikaan lähteä heti ajelemaan ja ulkoilutkin oli jäänyt aiempana päivänä vähäiseksi, kun aika meni vesiongelmaa selvitellessä. Päätettiin käväistä Joulupukin pajakylässä ulkoilemassa, koska nyt kerran oltiin siinä lähellä. Halvaksi tuli käynti, koska poika ei uskaltanut mennä joulupukin lähellekään.??

Joulupukin pajakylässä ei paljoa ollut ihmisiä, joten koronariski oli todella pieni. Jännä oli käydä joulun jälkeen katselemassa joulukuusia ja joulupukkia, mutta poika tykkäsi hirmusti ja oli hieman tekemistä, että hänet sai pysymään noiden narujen ulkopuolella. ?

Kuva joulupukin kanssa

Monet paikat oli kiinni ehkäpä koronasta johtuen. Pieni kävi kokeilemassa mm. Heinäkenkä -nimisen liikkeen ovea, mutta se ei auennut.

Tarjolla olisi ollut myös pororekiajeluita, mutta me ei sitten ilman poikaa kehdattu mennä. Hän nukkui jo siinä vaiheessa, kun hoksattiin tämä poroajelumahdollisuus. ?? Ensi kerralla sitten!! ?

Paikka oli todella kaunis ja lähes taianomainen pimeään aikaan. Valaistus on aivan upea. ??

Perjantaina 22.1.2021 matka jatkui kohti pohjoista

Pienen herättyä päiväunilta syötiin nopsaan ja lähdettiin ajelemaan pohjoisen suuntaan ja noin 20km tuolta Joulupukin pajakylästä löydettiin Vaattunkijoen rannalta puskaparkki. Mua vähäsen mietitytti jäädäänkö sinne kiinni, mutta kuski oli sitä mieltä, että siihen vaan.? Iltapalan jälkeen hengattiin pakussa ja hyvin mahtuu kolmisteen olemaan. ??

Weinsberg Carabus 600 MQ

Puskaparkkiin saapuessa oli jo pimeää ja taas kerran piti malttaa odotella aamuun asti, että pääsi näkemään millaisesta paikasta herätään. ?

Launtaina 23.1.2021 herättiin upeista maisemista

Alla näkyvistä kuvista pääset hahmottaa millaiseen puskaparkkiin päädyttiin yöksi. Puskaparkki sijaitsi ulkoilualueella ja siellä oli muun muassa laavut tuossa ihan pakun vieressä. Sää oli hieman harmaa, mutta se ei masentanut meitä yhtään. ???

Weinsberg Carabus 600 MQ

Sitten tehtiin aamupalaa pakussa. Tämä kaasukäyttöinen kahvinkeitin on kätevä, kun ei tarvitse olla autossa isoa akustoa ja kahvi pysyy pitkään lämpimänä tuossa. Täältä SunWindin sivuilta löytyy siitä lisätietoa.

Aamupalan jälkeen pieni katseli isin kanssa kirjoja ja kyseli, mitä missäkin on tai sitten isi kyseli, missä on vaikkapa auto ja hän näytti.

Ja meikä sai juoda kaffet rauhassa ja katella poikien puuhia. ☕️? Ja välillä vilkuilla jokimaisemaa avaamalla sivuoven peitteen oviaukon. ?

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Vaattunkijoki-puskaparkki2-771x1024.jpg

Sitten ulkoiltiin hieman ja käytiin tutustumassa lähialueeseen. Poika tykästyi tuohon siltaan ja alkoi puhdistella lumia kaiteelta.

Tässä puskaparkissa voisi kyllä yöpyä toistekkin ja olisi ihana nähdä miltä tuolla näyttää kesällä. Vai mitä oot mieltä? ? Voi olla, että tuohon samalle paikalle ei kesällä voi jättää pakua parkkiin. Nyt se kohta oli auraamatta, niin ajateltiin, että ehkä ei siinä ketään häiritä. ? Retkipakuilussa todellakin parasta on se, kun koti voi olla siellä mihin parkkeeraat sen. ???

Katso myös video tästä upeasta yöpaikasta ”Koti on siellä missä tuulee” – YouTube -kanavasta. ?

Vettä ei tule vessanpöntön huuhtelupainikkeesta painaessa

Jossain vaiheessa lauantaipäivää (23.1.2021) havaittiin, että vessanpöntön hana ei toimi eli sieltä vettä ei tullut lainkaan ja keittiöstäkin heikosti. Yöpaikka oli aika tuulinen ja yö oli viileä. Ehkä joku putki oli jäätynyt. ? Vettä alkoi siis tulla tästä ehkä seuraavana tai sitä seuraavana päivänä normaalisti ja siitä sitten pääteltiin, että joku putki oli varmaan ollut jäässä.

Miten käytettiin vesijärjestelmää tällä reissulla?

Ajattelin jo tässä vaiheessa kertoa, miten käytettiin vesiä reissussa, jotta ei tule epäselvyyttä asian kanssa. Tähän asti vedet oli siis toiminut hyvin sen jälkeen, kun ne huoltotyypit sai veden tulemaan hanoista Rovaniemellä (toissapäivänä). Ei kuitenkaan oltu hoksattu avata harmaavesisäiliön hanaa heti sen Caravan-liikkeessä käynnin jälkeen ja huomattiin jo Best Parkissa, että se oli ilmeisesti jäässä, kun ei auennut. Päätettiin siinä vaiheessa, ettei päästetä vettä viemäriin ennen kuin saadaan harmaavesisäiliön hana auki.

Loppujen lopuksi harmaavesisäiliön hana oli jäässä koko 3 viikon reissun ja vesijärjestelmää käytettiin vain siten, että otettiin tiskivettä keittiön hanasta ja likavesi kaadettiin kanisteriin ja vessassa käytettiin pöntön huuhtelunappia. Suihkua/vessan hanaa ei käytetty lainkaan reissussa. Vessassa oli paketti vauvan puhdistuspyyhkeitä ja niillä sai kätevästi kädet puhtaaksi vessakäynnin jälkeen. ?

Vauvan puhdistuspyyhkeet eli baby wipes:it toimii hyvin muutenkin oman hygienian hoitamisessa reissussa päivinä, joilloin ei pääse suihkuun. Ja niillä lähtee vaatteistakin ruokatahrat suht hyvin. ?? Huomattiin baby wipes:ien kätevyys vasta lapsen myötä, mutta moni on kuulemma käyttänyt näitä jo paljon ennen lastakin. En tiedä miksei kukaan kertonu meille aiemmin. ?

Lopuksi

Reissutarina jatkuu seuraavissa osissa ja niissä aurinkokin alkoi välillä hieman näyttäytyä. ?☀️ Ja voin kertoa, että niissäkin riittää erinäköisiä sattumuksia ja kokemuksia jaettavaksi! ? Nämä kaikki pikkuiset sattumukset taitaa kuulua osana retkipakuiluun tai sitten pitäisi ehkä olla vaan käyttämättä pakua talvella, jos ei tykkää tämmöisistä yllätyksistä. ?

Meille pakun talvisäilöön laittaminen ei kuitenkaan ole vaihtoehto ja voin kertoa, että tämä 3 viikon asustelu Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyautossa keskellä talvea Lapissa pojan kanssa oli yksi elämän parhaista kokemuksista!! ???❄️? Huolimatta siitä, että tässä vaiheessa reissua mietittiin kyllä, että onneksi on 3 viikkoa aikaa, kun nyt oltiin menossa jo lauantaiaamussa 23.1.2021 ja reissuun lähdettiin sunnuntaina 17.1.2021. ?

Haluamme jakaa täällä blogissa aitoja kokemuksia retkeilyautoilusta, jotta kaikkien ei tarveisi opetella ja testailla näitä juttuja ja tietäisi suoraan, miten käyttää retkipakua eri keleissä. Ja olisihan se haaveena myös, kun näitä käyttökokemuksia tuo esille, niin ehkäpä retkeilyautojen ja matkailuautojen talviominaisuudet saattaisivat ajan kanssa parantua ja jossain vaiheessa ehkä voisi oman pakun suihkua käyttää vaikkapa -25 asteen kelissä vielä. Kuvitteleppa sitä kokemusta mielessäsi!!! ????

Ja pakko sanoa, vaikka vesijärjestelmää ei käyttäisi talvella lainkaan, niin onhan tuo paku aivan luksus!!! Mitä sitä enempää voisi toivoakaan. ???

Eipä muuta kuin ihan huippua päivää sinne! Ja tuuhan seuraa meitä Instagramiin ja Facebookiin seuraavaa postausta odotellessa! ? Ja täältä voit lukea lisää tietoa blogista ja täältä löytyy juttua meistä.

PS. Jäitkö miettimään mistä tämän postauksen eka kuva on? Se on esimakua postaussarjan 2 osasta. ?

(Visited 1 487 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
3
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks :)

4 Comments

 1. Satu 15.3.2021 at 3:50 pm

  Ihana autoreissu! Itsekin haaveilin, että oltaisiin ajettu hiihtolomaksi pohjoiseen, mutta valitettavasti auton syöttöpumppu alkoi kiukutella juuri muutama päivä ennen suunniteltua reissuun lähtöä. Kätevä tuollainen lämpöpeite!

  Reply
  1. kotionsiellamissatuulee 16.3.2021 at 1:05 am

   Kiitos! Se oli kyllä ihana reissu! 🙂 Harmi, mutta toivottavasti on jo auto kunnossa ja pääsisitte pian reissuun. 🙂

   Reply
 2. Jani 16.3.2021 at 3:53 pm

  Itsekin olen haaveillut retkipakusta. Itseasiassa ostinkin jo siihen sopivan auton, mutta se kaipaa vielä huoltoa. Viime kesä kun meni aika lailla kotosalla täällä Lahdessa niin ensi kesänä olisi kiva päästä kiertelemään hieman ympäri maata. Lapissakin olisi mukava päästä käymään, en ole koskaan käynyt Oulua korkeammalla.

  Reply
  1. kotionsiellamissatuulee 16.3.2021 at 5:30 pm

   Huippua, että sopiva auto on jo! Toivottavasti saat auton pian reissukuntoon ja pääsisit sinne Lappiin ja ehkä jopa jäämerelle asti ihailemaan maisemia, jos tämä koronatilanne helpottaa! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.