Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyauto, Fiat Ducato 2020: Hiukkassuodattimen regenerointi

Share if you liked! Thanks 🙂

Päivitetty 31.3.2021

Tausta aiheeseen

Uusissa Diesel-autoissa on hiukkassuodatin, joka yleensä puhdistetaan eli regeneroidaan automaattisesti auton toimesta. Lue täältä lisää perustietoa aiheesta. Huom! Kaikki ei välttämättä päde juuri Fiat Ducatoon, mutta saat perustietämyksen aiheeseen. 😊 Meillä on siis Fiat Ducato 2020 tai 2021, jossa Euro6 -moottori. Ei saatu vuosimallia selville, kun Fiatin valmistenumerossa on nollat sen tiedon kohdalla. Korona viivästytti Weinsberg Carabus 600 MQ-retkeilyauton toimitusta 4 kuukaudella. Meille piti viivästyksen takia tulla Fiat Ducatosta 2021 vuosimalli, mutta en ole varma kumpi meille nyt sitten tuli: 2020 vai 2021.

Tähän aiheeseen on ollut hankala saada mistään lisätietoa. En valitettavasti ole ammattilainen tässä asiassa, mutta halusin tuoda aiheen kuitenkin esille, jotta osaat kiinnittää tähän tarvittaessa huomiota. Pasi ajaa työkseen kuorma-autoa ja niissä heidän töissä käytössä olevissa kuorma-autoissa ajotietokone infoaa kuljettajaa, kun hiukkassuodattimen regenerointi/puhdistus on menossa. Puhdistuksen aikana pitää ajaa riittävän suurta nopeutta ja kierrokset pitää olla riittävät. Autoa ei saa sammuttaa kesken puhdistuksen.

Ollaan mietitty miksi Fiatissakin ei voisi olla tätä infoa saatavilla. Meillä on nyt (28.3.2021) yli 10 000 km ajettu ja kertaakaan ei ole se Fiatin manuaalista löytyvä regeneroinnin valo vielä syttynyt. En tosin ole varma pitäisikö sen edes normaalisti syttyä tai vaikuttaako asiaan ajotapa tms.

Milloin hiukkassuodattimen regenerointiin kannattaa kiinnittää huomiota?

Meillä retkeilyauto on ihan arkiajossa ja itse olen vielä pojan kanssa kotona. Paku on tällä hetkellä meillä käytössä paljon nurkka-ajossa ja tehdään sillä usein vain kauppareissuja yms. Eli tällä hetkellä pakulla ajetaan pidempiä matkoja vain lomilla ja satunnaisesti tehdään viikonloppureissuja. Pasi käy toisella autolla töissä, koska siinä kulutus on melkein puolet pienempi ja työmatkaa tulee noin 100 km edestakaisin per päivä.

Jos ajaa säännöllisesti pitempiä matkoja maantiellä, niin hiukkassuodattimen puhdistukset onnistuu ehkä automaattisestikin ja ei tarvitse huolehtia, vaikka joku puhdistuskerta jäisi keskenkin. En uskalla tätä ihan varmaksi sanoa, kun en ole ammattilainen. Meille virallinen Fiat-huolto (ks. postauksen loppuosa.) suositteli, että hiukkassuodattimen puhdistus annettaisiin tehdä loppuun asti ja ajettaisiin tarvittaessa ylimääräinen lenkki ennen auton sammuttamista. Ollaan ajateltu ottaa varman päälle ainakin tämä aika, kun perheen tulot on pienemmät.

Mistä tietää milloin Weinsberg Carabus 600 MQ-retkeilyauto (Fiat Ducato, 2020-2021) tekee tuota hiukkassuodattimen regenerointia ja miten toimia silloin?

Ollaan havaittu palaneen hajusta ja flektituulettimen normaalia kovemmasta huminasta/huutamisesta, että auto tekee hiukkassuodattimen puhdistusta. Ollaan havaittu, että tällainen tilanne tulee satunnaisesti nurkka-ajossa, kun saadaan auto parkkiin esim. kaupan pihaan tai kotipihaan ja se on vielä käynnissä. Silloin havaitsee, että flektituuletin pitää kovempaa ääntä ja viimeistään ovea avaessa hajun havaitsee. Ja tilanne saattaa tulla noin kerran 1-2 viikkoon nurkka-ajossa. Kun oltiin Lapissa 3 viikkoa seikkailemassa retkipakulla tammi-helmikuun 2021 vaihteessa, niin silloin ei tullut kertaakaan, mutta ajettiin enemmän ja pitempiä pätkiä ja maantieajoa.

Kun ollaan havaittu, että tämä puhdistus on menossa, niin ollaan ajettu vielä ekstralenkki maantienopeutta ennen parkkeerausta/auton sammuttamista. Saatiin tuttavalta tämä vinkki, mistä tunnistaa milloin tuo regenerointi on menossa. Ajon aikana polttoaineen kulutus saattaa kuulemma myös nousta hieman, kun auto tekee hiukkassuodattimen puhdistusta ja tästä voisi myös päätellä tilanteen.

Maantieajonopeutta ollaan ajettu sen takia, että auton manuaalista löytyy hiukkassuodattimen puhdistukseen/regenerointiin liittyvä varoitusvalo. Ja samassa yhteydessä on ohje, jos kyseinen valo syttyy mittaristoon, niin on ajettava vähintään 60 km/h:ssa ja yli 2000 kierrosta/min. Prosessi kestää kuulemma yleensä noin 15 min. Tarkemmat ohjeet löytyvät Fiatin käyttö- ja huoltokirjasta.

Muita huomioita

Meitä huoletti myös se, kun tuolla linkin jutussa sanotaan, että moottorivalo voi estää tuon regeneroinnin tapahtumisen ja meillä se saattaa palaa useamman päivänkin, kun ollaan Webastoa käytettyä Fiat Ducaton moottorin esilämmitykseen. Mutta nyttemmin ollaan huomattu, että Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyautomme (Fiat Ducato 2020 tai 2021) tekee sitä regerointia (hajusta ja flektin huutamisesta päätellen), vaikka moottorivalo palaakin.

Jos sulla on asiantuntemusta ja lisätietoa aiheeseen liittyen, niin infoa meitäkin niin päivitämme juttua. 😊 Huom. Jos hiukkassuodattimen joutuu uusia, niin se on kuulemma arvokas ja en osaa sanoa meneekö takuuseen. Tämän takia ollaan koitettu noudattaa tutun antamaa neuvoa, koska lainaa autossa on vielä ihan riittävästi jäljellä ja halutaan välttää kaikki mahdolliset lisäkulut.

Jos huomaa, että hiukkassuodatin on tukkeutumassa, niin huollossa voidaan tehdä siihen pakkopoltto/pakotettu regenerointi, jolla sen pitäisi puhdistua. Tällaisen huoltokäynnin hinnasta ei ole tietoa ja siitä menisikö työ takuuseen.

Konalan Delta -Fiat-huollon kanta asiaan liittyen

Soitin tässä yksi päivä Konalan Delta -Fiat-huoltoon ja pääsin jututtamaan heidän huollossa työskentelevää henkilöä tästä aiheesta. Tämä huollon henkilö suositteli meidän käyttöön, että kannattaa antaa auton tehdä tuo regenerointi loppuun ja ajella extralenkki. On olemassa riski, että suodatin saattaa tukkeutua, jos puhdistus jää usein kesken. Kysyin myös sitä meneekö tuo suodattimen vaihto takuuseen, niin riippuu tilanteesta ja kaikki takuukeissit käsitellään tapauskohtaisesti. Samalla kyselin onnistuuko heillä retkipakumme huollot, mutta heidän halliin ei kuulemma mahdu kuuden metrin pakua.

Lopuksi

Mukavaa päivää sinne! Ja tuu seuraa meitä Instagramiin ja Facebookiin, niin kuulet, koska seuraava postaus on luettavissa! 🤗 Täältä voit lukea lisää tietoa ”Koti on siellä missä tuulee” -blogista ja täältä löytyy juttua meistä.

Olisi mielenkiintoista kuulla, jos jonkun pakuun on jouduttu tuo kyseinen hiukkassuodatin vaihtamaan ja miten tilanne havaittiin? Ja paljon pakulla oli ajettu silloin? Ja millaisessa käytössä auto on ollut? Voi laittaa myös viestiä muista haasteista mitä on kohdannut ja mitkä olisi voinut välttää, jos olisi tiennyt ko. asiasta ennakkoon. Teen mielelläni postauksen sellaisesta aiheesta, kun haaveena on auttaa muita retkipakuilijoita löytämään yhdestä paikkaa tarvitsemansa asiat, joihin on hyvä kiinnittää huomiota. 🙂🚐

Lisää retkeilyauto-aiheisia blogipostauksia

Täältä löytyy lisää blogipostauksia liittyen Weinsberg Carabus 600 MQ -retkeilyautoomme, jossa alustana on Fiat Ducato 2020 tai 2021.

Pienen lapsen kanssa reissaamiseen liittyviä blogipostauksia

Täältä pääset lukemaan esim. nukkuratkaisustamme, retkeilyautoiluun sopivista lasten rattaista, ja miten reissata lapsen kanssa helpohkosti ilman suunnitelmia.

Reissupostauksia

Retkeilyautoilureissupostaukset löytyy täältä.

Leijalautailuaiheiset postaukset

Leijalautailuharrastus oli syynä siihen, miksi oma retkipaku oli saatava ja siitä voit lukea lisää täältä.

Eipä sitten muuta kuin mukavia ajoja uuden Fiat Ducatosi kanssa!! Palautteen postauksesta voit jättää meille painamalla sopivaa hymiötä alla, kommentoimalla tai laittamalla viestiä täältä löytyvillä ohjeilla.😊

(Visited 457 times, 1 visits today)
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Share if you liked! Thanks 🙂

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *